Aandacht voor Wereld Alzheimer Dag

Vandaag, 21 september 2020, is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag waarop er aandacht wordt gevraagd voor deze vreselijke vorm van dementie.

Wist je dat in 2016 bij zo’n 260.000 mensen de diagnose dementie is gesteld? Bij 70% van deze gevallen betrof het de ziekte van Alzheimer. Daarnaast spreekt men bij 16% van vasculaire dementie (problemen in de doorbloeding van de hersenen) en heeft de overige 14% andere vormen. Onder de ziekte van dementie vallen zo’n 50(!) verschillende vormen. Met het oog op de vergrijzing is de verwachting dat alleen al in Nederland er in 2040 zo’n 520.000 gevallen gediagnosticeerd zullen worden. Dementie is een syndroom dat wordt veroorzaakt door een hersenaandoening of hersenziekte. Ten gevolg hiervan functioneren mensen steeds minder zelfstandig en wordt er vaak een beroep gedaan op hun omgeving. Op dit moment is er geen genezing mogelijk, maar wordt er wel veel onderzoek gedaan. Ook dit jaar worden er verschillende (online) activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Een overzicht van deze activiteiten vind je hier.

Bender wil een bijdrage leveren samen met jou!

Vroeg of laat raakt Alzheimer ons allemaal, direct of indirect. Bender wil daarom graag een steentje bijdragen aan het verdere onderzoek, zodat de symptomen in de toekomst nog beter te behandelen zijn of misschien wel te genezen zijn! Graag willen we dat dit jaar samen met jou doen en doen daarom een beroep op jou en jouw netwerk.

De actie

Ken jij iemand in jouw omgeving die onze nieuwe zorgcollega kan worden (verzorgende IG of verpleegkundige)? Dan kun je deze persoon bij ons aandragen en staat daar een vergoeding van 500 euro tegenover. Maar, jij bent niet meer de enige die dit bedrag ontvangt. Vanaf maandag 21 september 2020 verdubbelen wij dit bedrag tot het einde van het jaar en doneren wij deze 500 euro aan stichting Alzheimer Nederland. Uiteraard mag je er ook voor kiezen om het gehele bedrag van 1000 euro te laten doneren. Wil je meer informatie of ken je wellicht al iemand die goed bij Bender zou kunnen passen? Neem dan contact op via zorgsollicitatie@bendergroep.nl of via 0628361909.