Bender introduceert de Wmo leerlijn

In de afgelopen periode is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van de Wmo leerlijn. Het doel van de leerlijn is om de professionals van Bender een ontwikkelpad aan te bieden op ieder niveau en geeft concrete handvatten en doelen hoe deze ontwikkeling er precies uitziet.

Bender onderscheidt vier niveaus in de professionele ontwikkeling van een Wmo consulent, namelijk:

  • starter
  • young professional
  • professional
  • senior professional

Aan ieder niveau is een ontwikkeltraject verbonden. Als starter ga je in een traject van 3 maanden de theorie van de Wmo jezelf eigen maken en daarna ga je 8 tot 10 weken de praktijk in. Vervolgens ga je als young professional jezelf ontwikkelen in een traject van 2,5 jaar tot allround Wmo-consulent. In dit traject volgen de young professionals training, casuïstiek- en intervisiebijeenkomsten. Dit wordt per onderwerp georganiseerd. Ook komen vaardigheden aan bod zoals timemanagement en gespreksvaardigheden. Als professional ga je je door middel van het verdiepingstraject verder ontwikkelen in het vakgebied. Daarna kan je je als senior professional nog verder verdiepen door middel van de masterclass.

Op 5 oktober j.l. is het traineeship Wmo van start gegaan. Deze groep gaat als pilot voor het eerst meedraaien in de leerlijn. De komende 2,5 jaar volgt de groep een opleidingsprogramma waar ze trainingen volgen op het gebied van verschillende maatwerkvoorzieningen, gespreksvaardigheden en regievoering. Daarnaast volgen ze regelmatig intervisie- en casuïstiekbijeenkomsten. Ze beëindigen het traject met een eindassessment.

Bender met aandacht voor jouw groei

Ben jij Wmo consulent of denk jij eraan om bij Bender het traineeship Wmo te volgen? Wij leggen in onze infographic uit wat jouw groeiperspectieven zijn als je bij Bender in dienst komt. Wil je naar aanleiding hiervan meer weten over jouw mogelijkheden? Neem dan even contact op met onze recruiters via de mail of door te bellen met:  06-18582299.

Infographic Wmo leerlijn