Bender introduceert dienstverlening rondom TONK

Met ingang van 1 januari 2021 tot en met 30 juni is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) van kracht. De TONK is een noodmaatregel voor huishoudens die door omstandigheden in ernstige financiële problemen dreigen te komen.

 

Werkzaamheden TONK

Het gaat hierbij om een vergoeding voor noodzakelijke kosten, niet om een inkomensondersteunende regeling. De uitvoering van de TONK ligt bij de gemeenten. Gemeenten hebben beleidsvrijheid en kunnen de TONK uiteindelijk op verschillende manieren vormgeven.

Naast extra werkzaamheden voortvloeiend uit de TOZO-regeling, leidt de introductie van de TONK tot extra werkzaamheden. Bender ondersteunt gemeenten op diverse wijzen bij de uitvoering van de TONK:

  • Inzet van ‘TONK-geschoolde’ professionals die direct een bijdrage kunnen leveren bij de uitvoering van de werkzaamheden;
  • Cursus: Bender biedt een speciale cursus bijzondere bijstand voor medewerkers van gemeenten, die vanuit een ander specialisme worden ingezet op de TONK. De cursus wordt op maat incompany traject verzorgd, maar ook in de vorm van een open inschrijving.

Cursus bijzondere bijstand en toeslagen >>

Meer informatie?

Heeft uw gemeente behoefte aan directe ondersteuning op het gebied van de TONK? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier