Bender introduceert traineeship tot Begeleider+

Nieuw bij Bender en nieuw in Nederland: een traineeship dat zich richt op het ontwikkelen van begeleiders binnen de gehandicaptenzorg. Op 1 april 2022 start Bender met het traineeship Begeleider+ om in de groeiende vraag naar begeleiders te kunnen voorzien. Door begeleiders meer ontwikkelperspectief te bieden, verwacht Bender deze professionals langdurig in te kunnen zetten in de gehandicaptenzorg. Vincent Schoof, domeinmanager binnen Bender, is frontman van deze uitbreiding van Bender Zorg en vertelt ons meer over deze nieuwe ontwikkeling.

Vincent, woonachtig in Utrecht samen met zijn partner Anne Wietske en twee dochters, is sinds januari 2020 werkzaam binnen Bender in de rol van domeinmanager. De afgelopen twee jaar heeft hij zich voornamelijk beziggehouden met diverse GGD-projecten binnen Bender. Vanaf januari 2022 zal Vincent zich volledig gaan focussen op de uitbreiding van ons domein Zorg. Naast Verzorgenden en Verpleegkundigen, zal Bender ook Begeleiders detacheren binnen de gehandicaptenzorg. Het gaat hierbij om Woonbegeleiders, Persoonlijk begeleiders, Ambulant begeleiders, Coördinerend begeleiders en Begeleiders dagbesteding.

Absoluut tekort

“Bender is al sinds jaar en dag een erkende partij in het opleiden van starters en young professionals door middel van traineeships. Bender leidt jaarlijks ruim 400 medewerkers op in het sociaal domein (Wmo, Jeugd, Schuldhulpverlening en Werk & Inkomen/participatie), de zorg (verzorgenden en verpleegkundigen) en het ruimtelijk domein (ruimte, duurzaamheid & energie en milieu). De voordelen van het traineeship zijn talrijk. Zeker voor starters en zij-instromers wordt door de afwisseling van leren en werken, toegang gecreëerd tot de arbeidsmarkt. Daarnaast is de afwisseling in opdrachten in combinatie met het opleidingstraject een enorme boost in de professionele en persoonlijke ontwikkeling. Een traineeship biedt hiermee de basis voor duurzame inzetbaarheid.

Binnen de gehandicaptenzorg is er een groot tekort aan begeleiders. Veel toetreders tot de arbeidsmarkt (veelal jonge begeleiders) verlaten binnen twee jaar na indiensttreding alweer de instelling. Dit heeft enerzijds te maken met een hoge werkdruk, maar vooral met onvoldoende begeleiding en zicht op perspectief. Juist vanuit ruime ervaring binnen de andere domeinen weet Bender hoe belangrijk aandacht en groei is voor jonge professionals. Daarom is Bender ervan overtuigd dat een traineeship Begeleider+ een uitgelezen manier is om nieuwe professionals te werven voor de gehandicaptenzorg en te komen tot duurzame inzetbaarheid. In het tweejarig durend traineeship worden de begeleiders klaargestoomd tot vakvolwassen professionals”, aldus Vincent.

Afwisseling tussen werken en leren

In het traineeship staan aandacht en groei centraal. Een trainee start met een onboardingsweek waarin het accent ligt op weerbaarheid en houding en gedrag. Vervolgens is de trainee gedurende twee jaar werkzaam op verschillende werkplekken in gehandicaptenzorg. Naast veel periodieke coaching en begeleiding, vindt er iedere twee maanden een terugkomdag plaats waarin actuele kennis- en vaardigheidstrainingen worden gegeven. Vincent: “Op deze manier creëert Bender een mooie afwisseling tussen werken en leren en vindt er structurele begeleiding plaats. Wij verwachten met deze aanpak Begeleiders te behouden voor de sector. Door het bieden van perspectief via uitgewerkte leerlijnen zullen Begeleiders na het volgen van het traineeship werkzaam blijven in de zorg.” Vincent benadrukt: “Momenteel bestaat er nog geen traineeship voor Begeleiders. Vanaf 1 april 2022 gelukkig wel. Het traineeship biedt perspectief, draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en dit alles wordt gerealiseerd met persoonlijke aandacht en begeleiding door een talentmanager.”

Direct een vaste aanstelling

Vincent legt uit dat Bender op zoek is naar een bepaald type kandidaat voor het traineeship Begeleider+. “Wij zoeken startende Begeleiders (maximaal 3 jaar werkervaring) met een studieachtergrond in de zorg: mbo 3/4 MMZ/SPW, hbo SPH/MWD. Ook is het belangrijk dat deze kandidaat flexibel inzetbaar is (minimaal 28 uur per week) en het leuk vindt om bij verschillende opdrachtgevers te werken. In het bezit zijn van een rijbewijs is ook handig, want je krijgt van ons een prachtige leaseauto! En dan nog het mooiste: als startende Begeleider ontvang je bij Bender direct een vaste aanstelling, iets waar we erg trots op zijn!”

Bender voor jou!

Ben jij of ken jij die junior Begeleider en wil jij, hij/zij graag ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten binnen de gehandicaptenzorg? Bij Bender geven wij jou de aandacht die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

Traineeship Begeleider+