Bender voor studenten in de zorg

Eind augustus is het weer zover: de zomervakantie is voorbij en de scholen openen hun (digitale) deuren weer voor studenten, leerlingen en docenten. Voor sommige studenten is dit het laatste jaar van hun opleiding en zullen zij over iets meer dan een half jaar beginnen aan een spannende periode, namelijk: het afstuderen. Hier hebben de studenten de afgelopen jaren hard naartoe gewerkt, maar wat daarna? In hoeverre weten studenten al wat zij na het behalen van hun diploma willen gaan doen en waar?

Studenten bewust maken van kansen

Bij Bender hebben we daar iets op bedacht. Wij gaan langs bij verschillende scholen en klassen en vertellen daar ons verhaal. Onze organisatie staat namelijk voor groei en aandacht, precies hetgeen dat nodig is op het moment dat je net de schoolbanken verlaat. Om studenten bewust te maken van hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt komen wij graag met hen in contact. Dit doen wij door het verzorgen van verschillende workshops en gastcolleges waarin verschillende onderwerpen behandeld kunnen worden. Hierbij kan je denken aan onderwerpen als: de ins en outs van een bepaalde branche, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden in de zorg of hoe het is om te werken binnen de detachering. Hierin nemen wij studenten mee in hetgeen zij straks kunnen verwachten en waar voor hen de mogelijkheden en kansen liggen. In overleg met de docenten bereiden wij een interactief programma voor en nemen wij de studenten mee in de wereld van het werkende leven.

Door studenten op dit punt in hun carrière al bewust te maken van deze kansen willen wij van toegevoegde waarde zijn binnen de zorg. Doordat wij verschillende opleidingsmogelijkheden aanbieden binnen onze uitgebreide Bender Academie willen wij de kwaliteit van de zorg verbeteren.

Wat zijn dan die mogelijkheden?

Wanneer studenten net hun diploma behalen gaan er veel deuren open en kunnen zij bijna overal aan de slag als verpleegkundige of verzorgende. Maar waarom zouden zij gelijk ergens op een vaste plek aan de slag gaan terwijl ze ook in een korte periode ervaring op kunnen doen bij verschillende zorginstellingen? Bij Bender kunnen zij ervaren hoe het is om met verschillende teams, processen en doelgroepen te werken. Zo wisselen onze professionals iedere 6 tot 9 maanden van zorginstelling en werken zij met een doelgroep die het beste bij hen past of waar zij juist ervaring in op willen doen. Deze afwisseling brengt enige onzekerheid met zich mee, vandaar dat wij ervoor hebben gekozen om direct een vast contract te bieden!

De Bender Academie

Stilstand is achteruitgang, vandaar dat wij het belangrijk vinden dat onze professionals zich blijven ontwikkelen. Bender biedt verschillende opleidingsmogelijkheden. Eén daarvan is het hbo-v traineeship waarin verpleegkundigen niveau 4 na 3 jaar een geaccrediteerd bachelor diploma op zak hebben met een bak aan (werk)ervaring. Verder is er toegang tot tal van e-learnings, hebben wij verschillende verdiepingstrajecten en blijven onze professionals bevoegd en bekwaam in ons Skillslab. Naast de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen werken zij samen met een Regiomanager. Op deze manier ontwikkelen onze professionals zich op vakinhoudelijk en persoonlijk gebied. Tijdens de projecten werken zij namelijk aan het Bender Groeiplan. Dit wordt gedurende de projecten op vaste momenten geëvalueerd zodat zij optimaal kunnen blijven spiegelen en leren van nieuwe situaties!

Contact met docenten en studenten

Bender komt graag in contact met docenten om te bekijken op welke manier wij de studenten die in het 3e of 4e jaar zitten kunnen voorbereiden op de periode na het afstuderen. De exacte lesinhoud kunnen we samen ontwikkelen naar behoefte van de studenten. Zodat zij, na het behalen van hun diploma, een goede keuze kunnen maken in het zetten van de volgende stap.

Ben jij zelf student en al benieuwd naar de kansen die Bender jou kan bieden? Dan mag je natuurlijk altijd al contact met ons opnemen en kunnen wij samen bekijken hoe wij vorm kunnen geven aan de vliegende start van jouw carrière.

Neem contact op met Sjoerd of Simone via zorgsollicitatie@bendergroep.nl of 030 – 7670015.