“Bij Bender kan ik stappen blijven maken”

Stijn Verschuren is al ruim een jaar onderdeel van het team bij Bender. Na een werkperiode bij gemeente Rotterdam zocht Stijn meer groeimogelijkheden, deze vervolgstap was mogelijk bij Bender. In de samenwerking met Stijn is er veel aandacht voor de wensen als professional en behoefte in opleiding. Momenteel werkt hij als projectcoördinator bij gemeente Zaltbommel. “Bij mijn voormalige werkgever had ik te weinig uitdaging, Bender kwam op het juiste moment op mijn pad.’’

Even voorstellen

Stijn (25) woont in Made en heeft op het NHTV in Breda Ruimtelijke Ordening en Planologie gestudeerd. Vervolgens heeft hij 3,5 jaar bij gemeente Rotterdam als planningsadviseur en projectmanager gewerkt. Stijn is een fanatieke klusser buiten werktijd, zo is hij op dit moment zelfs zijn eigen huis aan het realiseren (een hobby waarin hij ook werkzaam is), daarnaast voetbalt hij graag en gaat hij met vrienden op stap.

Wat zijn je werkzaamheden bij gemeente Zaltbommel?

“Ik ben sinds oktober 2019 werkzaam bij gemeente Zaltbommel als projectcoördinator. Dat houdt in dat ik ruimtelijke processen behandel. Als iemand bijvoorbeeld een huis of loods wil bouwen, dan ben ik het aanspreekpunt om dat mogelijk te maken. Bij Bender kon ik een volgende stap maken als professional en instromen op een opdracht van een hoger niveau. Hierdoor kreeg ik gelijk veel verantwoordelijkheden, dit ervaar ik als erg prettig.”

Hoe neem je die initiatieven in behandeling?

“Als burgers of bedrijven aankloppen met een aanvraag, worden ze eerst getoetst. Aan de hand van die toets neemt de gemeente een besluit of zij überhaupt willen meewerken aan het project.  Als de gemeente akkoord gaat, zitten daar vaak voorwaardes aan vast. Vervolgens wordt het project voorgelegd aan het College van Burgemeester en Wethouders. Als zij instemmen komt het bij mij terecht. Dan weet ik dat wij als gemeente meewerken aan het project en welke voorwaarden daaraan vastzitten. Dan neem ik met de initiatiefnemer die voorwaardes door. Tot slot wordt door de initiatiefnemer een bestemmingsplanprocedure opgesteld.”

Wat voor een groei heb je afgelopen jaar doorgemaakt?

“In het begin was het puzzelen wat mijn focus was bij gemeente Zaltbommel. Dit heb ik mij in een jaar tijd helemaal eigen gemaakt. Daarin heb ik grote stappen gemaakt. Nu is het mijn ambitie om projectmanager te worden. Om deze ambitie waar te maken moet ik eerst alle facetten die daaronder vallen goed beheersen, daar groei ik nu in.”

Hoe speelt verduurzaming mee in jouw werkzaamheden bij de gemeente?

“In mijn werk heb ik dagelijks te maken met het onderwerp duurzaamheid, zo spelen de nieuweduurzaamheidsmaatregelen een belangrijke rol. De ontwikkeling binnen de gemeente zie je wel. Echter is het nu nog erg kleinschalig; er is een klein team dat het duurzaamheidsvraagstuk voor de gemeente uitwerkt. Dat zie ik in mijn eigen werkzaamheden nog niet echt terugkomen.”

Jouw toekomst bij Bender?

“Bender luistert goed naar wat ik graag wil. Voor mijn volgende opdracht zoeken ze ook echt werkzaamheden waar veel projectmanagement in zit. Afgelopen opdracht was ik projectcoördinator, dat waren voornamelijk wat kleinschalige projecten. Als projectmanager zit je meer naar grootschalige woningbouwprojecten te kijken. Dus Bender is op zoek naar een opdracht waar dat allemaal inzit. Daarnaast kan ik via Bender ook een cursus ‘projectmanagement’ gaan volgen waar ik veel van kan leren. Dit sluit goed aan bij mijn groeipad en helpt mij om stappen te blijven maken.”

 

image

Bender met aandacht voor jouw groei!

Het is belangrijk om een baan te vervullen waar je blij van wordt, nieuwe energie van krijgt en waarbij je bouwt aan je toekomst.  Samen met jou bepalen we wat de meest optimale invulling is van je carrière. Binnen het ruimtelijk domein zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je daar eens over sparren? Je kunt altijd een mailtje sturen naar Jelke van Oosten of hem direct even bellen: 0638160534.

 

Interesse in wat wij te bieden hebben?

Werken in het ruimtelijk domein