Even voorstellen, Anique! Blogster voor Bender Zorg

Aan het woord: Anique Leistra, Verpleegkundige bij Bender.

Waar het allemaal begon…

Daar zat ik dan, als laatstejaars verpleegkundige student in de schoolbanken, te bedenken wat ik wil gaan doen als ik straks mijn diploma behaald heb. En ik kan je vertellen, dat het na 4 jaar lang studeren en het behalen van mijn diploma nog steeds een lastige vraag is.

Even voorstellen

Ik ben Anique Leistra, 21 jaar en ik woon nog lekker thuis bij mijn ouders en broertje in Harderwijk. De plek waar ik ben geboren en nog steeds met plezier woon. Sinds juni 2021 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige niveau 4, iets waar ik een aantal jaar geleden niet van had durven dromen. Het was geen route zonder obstakels, dus extra trots dat ik mijn einddoel behaald heb.

Naast mijn werk vind ik het heerlijk om leuke dingen te doen. Ik ga graag lekker uit eten,  winkelen, naar een festival en kom tot rust van een ontspannen vakantie. En ik vind het fijn om af en toe gewoon helemaal niks te hoeven doen, lekker in bed een filmpje kijken met een grote zak chips. En ohja, sporten doe ik ook nog ergens tussen door, zo’n 2 keer per week.

Mijn zoektocht naar een toffe baan!

Omdat ik na het behalen van mijn diploma Verpleegkunde graag direct aan de slag wilde gaan, ben ik op tijd begonnen met het zoeken naar een eerste échte baan in de zorg. Na dagelijks verschillende websites te hebben bekeken en tientallen banen op Indeed te hebben gelezen, ben je er op een gegeven moment wel een beetje klaar mee. Ik begon zelfs wat te twijfelen want ik wist niet meer goed wat ik wilde. Mijn gevonden vacatures  verschilden echt enorm van elkaar. Van de functie van een verpleegkundige in het leger, aan de slag in het buitenland of toch kiezen voor een vervolgopleiding en opnieuw de schoolbanken induiken. Van alles is wel voorbij gekomen en heb ik uitgebreid besproken met vriendinnen en goed over nagedacht.

Bender voor mij

Ik vervolgde mijn zoektocht en kwam zo ook in contact met Bender, een detacheringsbureau in de zorg die naast een vaste baan mij ook de mogelijkheid gaf om verder te studeren voor hbo-verpleegkundige. Van deze combinatie werd ik direct enthousiast en besloot meer informatie op te vragen. De volgende dag werd ik al direct gebeld door recruiter Lisa. Zij kon al mijn vragen beantwoorden en de functie goed uitleggen. Het kennismakingsgesprek was snel gepland! Ik wist niet zo goed wat werken op detacheringsbasis inhield maar tijdens het gesprek werd dat direct helder. Een open, persoonlijk en prettig gesprek zorgde ervoor dat ik enorm enthousiast was geraakt.

Het vervolggesprek met regiomanager Hillien stond dus ook snel gepland. Hillien is verantwoordelijk voor de opdrachten binnen haar regio en kon mij inhoudelijk vertellen welke opdrachten bij welke zorgorganisaties beschikbaar waren. Ik werd steeds enthousiaster en Bender was dat ook dus we konden snel schakelen.

Uitdaging én voldoende ontwikkeling

Vanaf 1 juli 2021 ben ik in dienst bij Bender en werk ik bij zorginstelling Driezorg. De plaatsing is super vlot verlopen en ik mag lekker aan de slag! Het werken voor een detacheringsbureau geeft mij de mogelijkheid om als verpleegkundige super veel ervaring op te doen in een korte tijd bij verschillende opdrachtgevers. Ik kan mijzelf zo goed ontwikkelen, persoonlijk maar ook groeien in mijn vak. Dit is ook iets wat ik graag wilde vinden in een nieuwe baan; uitdaging en ontwikkeling. Vroeger was ik nooit tevreden met mijzelf, en dit resulteerde toen in ups en downs. Hetgeen wat ik daaruit heb meegenomen is wel dat ik ten alle tijde de beste versie van mijzelf wil neerzetten. Ik wil er alles uithalen wat erin zit en mijn best voor doen. Niet stilzitten maar blijven ontwikkelen. Dat is waar ik bij Bender de komende tijd mee aan de slag ga en ik kijk er enorm naar uit!

Mijn start als blogster voor Bender is een feit! Jullie horen binnenkort meer van mij.

In een notendop een omschrijving over mijzelf en mijn zoektocht naar een gave baan! Maar met de tijd zullen jullie mij beter leren kennen door de blogs die zullen volgen.

Bender met aandacht voor jouw groei!

Wil jij ook ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten in de zorg? Dit doen we door jou de aandacht te geven die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

Werken in de zorg