Mijn passie, mijn werk!

Een dag in het werkleven van Lynn. Een jaar geleden begonnen als trainee en nu jeugdconsulent bij Bender.

“Tijdens mijn werk probeer ik tussen de bedrijven door een paar keer even naar buiten te lopen voor een korte break en om weer wat frisse energie op te doen. Het werkt goed voor mijn geest, om even niet achter het beeldscherm te blijven plakken. En een brainstorm moment kan net zo goed buiten als binnen.”

Een complexe casus

“Ik denk na over passende hulp bij een lastige casus die deze week aan mij is voorgelegd. Heel lang nadenken over deze casus zit er vandaag alleen niet in want ik word gebeld over een andere casus.

Ik neem op en heb de vader van een cliënt van mij aan de telefoon. Hij steekt eigenlijk gelijk van wal en maakt behoorlijke verwijten richting zijn ex-vrouw. Zij heeft namelijk een aantal maanden geleden een rechtszaak tegen hem aangespannen voor eenhoofdig gezag. Voor dit telefoontje moet ik even goed gaan zitten want bij zulke procedures komt nogal veel kijken.

We hebben een lang telefoongesprek waarin behoorlijk wat vragen aan mij worden gesteld en er veel onrust in zijn stem klinkt. Ik bespreek uitvoerig de gehele situatie, om hem wat op zijn gemak te stellen. Ik vraag aan hem waarom hij zich zoveel zorgen maakt om de rechtszaak aangezien dit al langere tijd bekend is. Tevens was hij een aantal maanden geleden, toen we elkaar ook spraken, ervan overtuigd dat zijn ex-vrouw de zaak nooit zou kunnen winnen. Dus vanwaar opeens deze zorgen? Ik kon hem wat rustiger krijgen en bleek de juiste snaar geraakt te hebben. Onzekerheid over de toekomst en dus veel zorgen komen bij dit soort casussen aan bod. En dat is niet niks. Want iemand anders gaat bepalen hoe die toekomst eruit gaat komen te zien.

De key: in verbinding blijven!

Met deze ingewikkelde cases waar meerdere belangen in meespelen moet je als jeugdconsulent goed kunnen schakelen en jezelf kunnen inleven. Het valt alleen niet mee, want een ‘vechtscheiding’ zoals deze had ik nog niet eerder meegemaakt. Ik leer er ontzettend veel van: objectief blijven, helikopterview behouden, de juiste stappen op het juiste moment nemen en  overlegmomenten met collega’s plannen. En ondertussen in verbinding blijven. Dat is denk ik de key in dit vak!

Persoonlijk in mijn rol als jeugdconsulent iets bij kunnen dragen in de bewustwording en vooruitgang van trajecten en het samenwerken met kinderen en ouders in zulke complexe situaties, waar kleine stapjes gemaakt worden, voelen voor mij als grote zegeningen.

Gestart als trainee

Ik werk nu ruim een jaar bij Bender en ben gestart als trainee. Vanaf het moment dat ik het kantoor binnenkwam voor mijn sollicitatiegesprek, voelde ik me direct thuis bij deze club. Het zit hem in de kleine dingen: het warme welkom door de receptionistes bij binnenkomst, die stellen je direct op je gemak zodat de eerste spanning eraf is, wat echt heel fijn is. Even een ‘praatje pot’ en tijd om te acclimatiseren.

Het Bender-gevoel

Dat is voor mij het Bender-gevoel. Ondanks dat Bender best een grote organisatie is met ruim 800 professionals in dienst, en iedereen overal in het land aan het werk is, voel je de verbinding en de persoonlijke interesse van de regio- en talentmanager. Mijn persoonlijke voorkeuren in opdrachten én ontwikkeling staan centraal. Ik kan via de Academie trainingen en e-learnings volgen om kennis op te doen, in mijn eigen tempo. Zo kan ik de komende jaren blijven groeien in mijn vak en het zorgt ervoor dat ik met passie en voldoening mijn functie kan uitoefenen.”

Bender met aandacht voor jouw groei!

Je hebt nu een inkijkje gekregen in hoe het werken als Jeugdconsulent bij Bender is. Is jouw interesse gewekt? Wil jij ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten binnen de Jeugdzorg? Bij Bender geven wij jou de aandacht die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

Vacatures en Traineeships Jeugdconsulent