Programmasecretaris én Reservist

Aan het woord: Jeroen Hut, Programmasecretaris bij de Regionale Energiestrategie (RES) Achterhoek én Reservist bij de Landmacht. De combinatie van twee banen werkt fantastisch voor hem.

“Naast mijn werkzaamheden bij de RES Achterhoek heb ik nog een toffe baan. Ik ben namelijk soldaat bij het Korps Nationale Reserve van de Landmacht. Inderdaad, totaal iets anders. Elke militair in Nederland moet beëdigd worden. Dat heb ik deze maand kunnen doen door de volgende woorden uit te spreken: “Ik beloof trouw aan de koning, gehoorzaamheid aan de wetten en onderwerping aan de krijgstucht, dat beloof ik.”

Binnen én buiten aan de slag!

Als programmasecretaris van de Regionale Energiestrategie van de Achterhoek speelt 95% van mijn werk zich af achter een computer. En, stiekem, ben ik toch ook wel een beetje een buitenmens. Ik word er niet gelukkig van om mijn gehele werkende leven door te brengen op een kantoor onder een systeemplafond. Daarom heb ik vorig jaar gesolliciteerd bij de Landmacht als reservist. Als reservist ben je parttime militair naast een normale baan of studie.

De belangrijkste taak als reservist is het bewaken en beveiligen van het Nederlands grondgebied. In het bijzonder vitale objecten zoals energiecentrales, tunnels, bruggen en (lucht)havens. Daarbij worden we ingezet bij grote calamiteiten zoals aanslagen, dijkdoorbraken en ceremoniële activiteiten zoals Prinsjesdag en 4 mei.

Als reservist ben je volledig opgeleid en functioneel militair, ik moet dus aan dezelfde eisen voldoen als mijn beroepscollega’s. Ik moet daarom over dezelfde vaardigheden bezitten als een beroepsmilitair, bijvoorbeeld schieten, bivak opzetten en medische noodhulp. Dit betekent veel oefenen en trainen, gemiddeld 10-20 uur per maand. Daarnaast heb ik deze zomer twee weken een fulltime opleiding van de Landmacht gevolgd. Een behoorlijke belasting naast mijn 36-urige baan bij de RES. Maar, ik heb het er graag voor over. Ik vind het een eer om mijzelf te mogen inzetten voor de vrede, vrijheid en veiligheid van Nederland.”

Bender met aandacht voor jouw groei!

Het is belangrijk om een baan te vervullen waarvan je blij wordt, nieuwe energie krijgt en bouwt aan je toekomst. Bij Bender is veel mogelijk. Samen met jou bepalen we wat de meest optimale invulling is van je carrière. De combinatie van twee banen werkt fantastisch voor Jeroen, maar wellicht combineer jij liever een werken-leren situatie of ben je op zoek naar de focus in een fulltime baan. Binnen het Ruimtelijk Domein zijn er verschillende mogelijkheden.

 

Interesse in wat wij te bieden hebben?

Werken in het ruimtelijk domein