De blog van Mariëlle: over haar werk als Wmo consulent

‘Wát voor een werk zei je?’ Het is op feestjes vrijwel altijd de vraag die Mariëlle gesteld krijgt als ze vertelt dat ze Wmo consulent is. Een standaard antwoord heeft ze er niet op, maar ze vertelt er graag over. Hoe kun je haar beroep nu het beste omschrijven?

“Ik kan er uren over praten hoor, dat is het probleem niet. Sterker nog: dat doe ik tegenwoordig heel vaak. Sinds kort ben ik namelijk naast consulent ook docent binnen Bender. Ik mag mijn verhalen en ervaringen vertellen aan eigen collega’s die dit werk ook willen gaan doen. Dat is ontzettend dankbaar, want als ik ‘voor de klas’ sta merk ik de honger naar praktijkervaringen en voorbeelden. Ook merk ik zelf dat ik het leuk en verhelderend vind om iedere keer weer de link naar een praktijkvoorbeeld te leggen. En hoe tof is het om met het lesgeven weer terug te gaan naar mijn eigen eerste Wmo-ervaringen! De cirkel is daarmee weer rond.

Gezamenlijke spanning

Ook ik liep destijds namelijk met de vragen rond die ik vaak terug hoor: wat kun je van een gemeente verwachten, hoe zal de eerste detacheringsopdracht zijn, hoe werken collega’s samen, wat voor cliënten ga je ontmoeten, hoe voelt het om je eerste beschikking zelf te schrijven..? Allemaal zó spannend. Ook het voorbereiden op mijn eerste lessen bracht weer een bepaald soort spanning met zich mee. En daarmee kon ik mij gelijk weer goed verplaatsen in de kersverse consulenten en was de eerste training voor ons allemaal spannend maar tegelijk ook super gaaf!

Dagje op kantoor zorgt voor nieuwe ideeën!

Niet alleen inhoudelijk vind ik het erg uitdagend om collega’s te trainen. Ik kijk ook iedere keer weer uit naar de gezellige Bender-dagen op ons kantoor. Ik vind het onwijs leuk om iedere keer weer Bender-collega’s terug te zien en te ontmoeten. Want wie weet welke samenwerkingen of nieuwe initiatieven er weer ontstaan op een kantoordag. Als ik bijvoorbeeld op zoek ben naar meer verdieping, dan wordt er met alle liefde meegedacht en hardop gebrainstormd. Zo ontstaat er heel wat in de deuropening of bij het koffiezetapparaat. Een uitje vind ik deze dagen! En volgens mij is dit herkenbaar voor de collega’s, want iedereen is altijd even enthousiast en werkt net zo hard. Zo herken je je Bender-collega’s dan ook meteen.

Betekenisvol werk

Maar het werk in de praktijk als Wmo consulent vind ik ook nog steeds iedere dag ontzettend leuk. De vrijheid en de zelfstandigheid, maar ook het ondernemende, creatieve, afwisselende, sociale en allesomvattende, maar vooral betekenisvolle werk. Ik vind het zo boeiend om namens verschillende gemeenten in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning met mensen mee te kijken wat zij nodig hebben om hun zelfredzaamheid en/of participatie te vergroten. Dit laat mij vaak voldaan thuiskomen.

Van hart tot hart

De ene dag ben ik ontzettend dankbaar dat ik een lieve oude dame heb gesproken die blij is met 2 uurtjes per week huishoudelijke hulp. Een dag later kan het zomaar zo zijn dat ik in een overleg zit om te bespreken hoe we een cliënt verder kunnen helpen die mij liet weten dat hij was teruggevallen in zijn oude verslaving, nadat hij dakloos werd. Dan ben ik al zo blij en dankbaar dat hij mij in vertrouwen nam en contact met mij zocht. Ieder mens heeft zijn eigen hulpvragen en behoeften, maar ik ben ervan overtuigd dat je in iedere cliënt en iedere situatie het verschil kunt maken. Als je maar écht luistert en niet alleen hoort. Van hart tot hart, van mens tot mens: naast iemand gaan staan en écht verbinding krijgen is dan het mooiste wat er is.

Bender biedt diversiteit

De ideale job? De mogelijkheid die Bender mij biedt om naast deze fijne baan als Wmo consulent ook nieuwe collega’s op te leiden, te mogen schrijven over mijn werk of mee te denken over doorontwikkelingsmogelijkheden.

Bender voor cliënten, maar ook voor de organisatie en collega’s!”

 

Bender met aandacht voor jouw groei!

Je hebt nu een inkijkje gekregen in hoe het werken als Wmo consulent bij Bender is. Is jouw interesse gewekt? Wil jij ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten binnen de Wmo? Bij Bender geven wij jou de aandacht die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

Vacatures Wmo consulent