De Dag van Dagmar

Aan het woord: Dagmar van Wilgenburg, verzorgende IG bij Bender.

Laat ik vooropstellen dat ik altijd al in de zorg heb willen werken. Toen ik bij mijn eerste stage te horen kreeg dat deze in de ouderenzorg zou zijn dacht ik dat het saai zou zijn want ouderen mensen zijn toch saai? Niets is minder waar, de ouderenzorg is geweldig!

Elke cliënt is anders en heeft zijn of haar eigen persoonlijke verhaal. De ouderen waar je mee werkt zijn gewoon zoals jij en ik. Het mooiste aan de ouderenzorg vind ik het vertrouwen en de contacten die je opbouwt om zo dichtbij te mogen zijn in iemands leven. 

Humor, het beste medicijn!

Het feit dat iemand zorg nodig heeft is nooit leuk, maar om dat even te vergeten is humor zeker het beste medicijn. Het verbaasde mij zelfs dat er zoveel humor is in de zorg. Mensen laten lachen is ook echt een onderdeel geworden van mijn beroep, dat is de mooiste waardering die je maar kan krijgen!

Ja, het is hard werken, je moet mensen wassen, medicatie geven, verpleegtechnische handelingen uitvoeren, maar die diversiteit van het beroep maakt het juist leuk. Het ene moment sta je iemand een schone onderbroek aan te trekken en het andere moment hou je iemand zijn hand vast omdat het een moeilijk of juist een fijn moment is. Ik raad jullie allemaal aan om de ouderenzorg een kans te geven, dan zul je zien hoe mooi, kwetsbaar maar toch geweldig het is.

Op zoek naar variatie!

En waarom dan bij Bender? Na verschillende stages en verschillende werkplekken kwam ik erachter dat ik het fijn vind om regelmatig van werkplek te wisselen. Ik ben altijd gemotiveerd om door te leren en ik merkte dat als ik langere tijd bij dezelfde zorginstelling blijf, ik vast loop en ik mijzelf hierdoor niet meer op de juiste manier kan uitdagen.

Bender kwam op mijn pad en dit was precies wat ik zocht! Een vaste werkgever met de afwisseling én uitdaging die ik nodig heb. Wanneer je als verzorgende IG op projectbasis aan de slag gaat kan je niet alleen de mensen op de werkvloer de beste zorg bieden, maar kan je ook werken aan je kwaliteit door aan de slag te gaan met je persoonlijke doelen. Door deze manier van werken word je optimaal gefaciliteerd om ervoor te zorgen dat je het laatste stukje leven zo mooi mogelijk kan maken. 

Zoveel diversiteit

Van lachen tot huilen, van geluk tot rouw, van hard werken tot rust en aandacht , van kwetsbaar tot sterk en van alleen zijn tot samen zijn. Deze diversiteit maakt geen enkele dag hetzelfde en werken in de zorg geweldig!

Bender met aandacht voor jouw groei!

Wil jij ook ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten in de zorg? Dit doen we door jou de aandacht te geven die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

Volg mij ook op mijn blogpagina Zuster Dagmar >>

Werken in de zorg