De feestdagen zijn in aantocht

Aan het woord: Dagmar van Wilgenburg, verzorgende IG bij Bender.

Ik vind het nooit erg om met Kerst te werken, het heeft wat gezelligs en intiems. Afgelopen Kerst stond ik ook al om 05:45 uur naast mijn bed om de bewoners weer op hun allermooist aan te kleden voor familieaangelegenheden. De bewoners kijken vaak erg naar de feestdagen uit; ze vinden het fijn om familieleden weer te zien, het samenzijn doet hun goed want dan zijn ze even niet alleen. 

Verrassing georganiseerd 

Met alle collega’s die met de Kerst aan het werk waren hadden we afgesproken om een uitgebreid ontbijt te organiseren voor de bewoners en het personeel zodat ook wij van het Kerst ‘gevoel’ konden genieten. Om 06:30 uur zaten we dan ook allemaal aan tafel met heerlijke hapjes, echt gezellig! 

Om 07:00 uur moesten we echt aan de slag! De ochtenden met Kerst zijn meestal erg druk. Op deze feestdagen willen de bewoners er vroeg uit omdat ze opgehaald worden door familie, het is dan altijd even hard doorwerken. Daarnaast moet er bij sommige dames ook wat extra aandacht worden gegeven aan het uiterlijk. Een beetje rouge of lippenstift want iedereen wil er natuurlijk piekfijn uitzien.

Aan het werk

Als ik tussendoor even stiekem op mijn telefoon kijk, zie ik allemaal berichtjes waarin mijn familie en vrienden mij een fijne Kerst wensen, sommige met de leukste foto’s. Even vind ik het dan wel jammer dat ik altijd rond deze dagen moet werken. Ik heb alle jaren tijdens Kerst en Oud en Nieuw gewerkt. Op het moment dat ik even snel alle lieve berichtjes aan het lezen ben kom ik een bewoonster tegen. 

“Vrolijk kerstfeest lieve schat” roept ze door de gang.
Waarop ik antwoord: “U ook mevrouw. Wat gaat u doen?”
“Ik ga naar mijn familie en eindelijk zie ik mijn dochter uit het buitenland weer.” Zegt ze uitgelaten en een beetje onwennig.
“U bent in ieder geval mooi op tijd, het is 08:30 uur.” Antwoord ik als ik naar de klok kijk.  “Ja! Ik wil niet te laat zijn want ik moet haar al zo missen.” 

Dan realiseer ik mij weer waarom het geweldig is om te werken op deze bijzondere dagen. De meeste mensen zijn goed gestemd en voor de mensen die om wat voor reden geen Kerst vieren kunnen we er zijn om ervoor te zorgen dat ook zij prettige dagen hebben. Ook al vind ik het soms wel jammer dat ik sommige momenten mis, dit fijne gevoel is het meer dan waard!

Wij zorgen

Voor alle collega’s die met de komende feestdagen moeten werken, ik wens jullie fijne dagen en onthoud goed waarvoor je het doet: jij zorgt ervoor dat de bewoners gelukkig zijn en op tijd naar hun familie kunnen of even een momentje samen met jou hebben waardoor ze zich wat minder eenzaam voelen.

‘Jij zorgt voor de lach op het gezicht!’

 

Bender met aandacht voor jouw groei!

Wil jij ook ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten in de zorg? Dit doen we door jou de aandacht te geven die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

 

Volg mij ook op mijn blogpagina Zuster Dagmar >>

Werken in de zorg