Bender zoomt in: de gaafste projecten in de ruimtelijke ordening

Onze professionals in het ruimtelijk domein vervullen de meest uiteenlopende projecten bij diverse opdrachtgevers. Stuk voor stuk zijn ze trots op de projecten waar ze bij betrokken zijn. Projecten met impact op een duurzame leefomgeving. Daarom start Bender met een reeks van korte beschrijvingen waarin onze professionals vertellen hoe zij het verschil maken. Om deze reeks af te trappen, starten we met Stijn Verschuren, een van onze professionals in het ruimtelijk domein.

Stijn werkt al sinds 2019 bij Bender en heeft al veel verschillende opdrachten afgerond. Momenteel is hij werkzaam als Projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling bij Mijngemeentedichtbij, een fusie van de gemeenten Sint-Michielsgestel en Boxtel.

Stijn: “Voorheen ben ik werkzaam geweest bij de gemeente Rotterdam. Ik heb een bewuste keuze gemaakt om bij Bender te gaan werken. Bender is een betrokken en fijne werkgever met veel doorgroeimogelijkheden. Zo ben ik vanuit mijn functie als beleidsmedewerker doorgegroeid naar projectleider.”

Betrokken tot aan de laatste stoeptegel

“Het werk als projectleider is een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid. Binnen een bouwplan ben jij het aanspreekpunt. Vanaf het eerste contact met de ontwikkelaar tot aan de laatste stoeptegel ben je betrokken bij het plan. Je bent de schakel tussen vele verschillende partijen. Het ene moment zit je met de ontwikkelaar om tafel om de uitgangspunten van een overeenkomst door te spreken en het andere moment spreek je namens de gemeente bij een bewonersavond. Je informeert de wethouder over de voortgang en je werkt nauw samen met je interne collega’s.

Uitdaging met de waterberging bij een woningbouwproject

Momenteel ben ik vooral met woningbouwprojecten bezig. Toch bestaat er veel variantie binnen deze projecten, elk project is namelijk anders en brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee. Zo ben ik op dit moment bezig met een project op het SCI-terrein in Sint-Michielsgestel. Dit is het perceel van een voormalige voetbalvereniging. Dit project staat nog helemaal in de beginfase. Er ligt een visie van wat we hier graag willen ontwikkelen en zijn nu aan het kijken of dit haalbaar is. Op dit moment is de grootste uitdaging binnen het project de waterberging. De grondwaterstand staat hier namelijk heel hoog. Ik heb hiervoor een externe partij benadert om een oplossing te bedenken en deze financieel door te rekenen. Als uiteindelijk blijkt de bouw op deze locatie mogelijk is, zal het plan verder worden uitgewerkt. Waarschijnlijk zal dan ook de plaatselijke basisschool een plekje krijgen binnen deze ontwikkeling.

Druk met de ontwikkeling van 27 huurappartementen

Een ander project waar ik momenteel mee bezig ben is de ontwikkeling van 27 sociale huurappartementen aan de Albinonistraat in Boxtel. Op deze locatie is een voormalige school gevestigd geweest. Dit project gaat in nauwe samenwerking met woningcorporatie JOOST. Zij zullen de grond, als het bestemmingsplan onherroepelijk is, overnemen van de gemeente en hier uiteindelijk de appartementen realiseren. Wij als gemeente zijn in dit geval verantwoordelijk voor de aanleg van de buitenruimte.”

 

image

Bender met aandacht voor jouw groei!

Het is belangrijk om een baan te vervullen waar je blij van wordt, nieuwe energie van krijgt en waarbij je bouwt aan je toekomst. Samen met jou bepalen we wat de meest optimale invulling is van je carrière. Binnen het ruimtelijk domein zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je daar eens over sparren? Je kunt altijd een mailtje sturen naar Jelke van Oosten of hem direct even bellen: 0638160534.

 

Interesse in wat wij te bieden hebben?

Werken in het ruimtelijk domein