Digitaal recruiten

Laura van der Kleij en Shanna Carels zijn recruiters binnen het sociaal domein. Hoe is het om vanuit huis te recruiten? Kun je het ‘Bender-gevoel’ ook digitaal overbrengen op kandidaten?

Laura: “Wat ik belangrijk vind is dat je de professional die je spreekt duidelijk maakt dat je een luisterend oor biedt en er op dit moment écht voor die persoon kunt zijn. Ik sta stil bij wie is Bender? En wat kan Bender (zelfs) tijdens de coronacrisis voor jou als professional betekenen. Je probeert professionals op een persoonlijke manier aan je te binden en het Bender-gevoel over te brengen. Echte aandacht kent namelijk geen afstand. Sollicitaties zijn meestal ook gelijk erg persoonlijk, omdat je elkaar letterlijk een kijkje geeft in elkaars woonkamer. Via Zoom of ander videocontact worden gesprekken gevoerd zittend aan de eettafel of ingerichte werkkamer. De eerste paar zinnen die je met elkaar deelt zijn standaard: “Kun jij mij horen?” “Zie jij mij goed?” En natuurlijk de vragen over hoe corona invloed heeft op de werkzaamheden van de kandidaat in kwestie. Af en toe gaat door de gesprekken heen de bel of komen er kinderen voorbij, maar dat houdt de gesprekken afwisselend. Ik werk zelf thuis aan de eettafel, af en toe komen mijn 2 katten eens kijken wat ik toch de hele dag thuis aan het doen ben, fijn muziekje erbij en gaan!”

Shanna: “Het werken thuis heeft ook zeker zijn voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld geen last van files. Hoe gek het ook klinkt, het is ook alweer snel soort van normaal geworden, maar ik mis vooral de gezelligheid van mijn collega’s en de live gesprekken met de kandidaten. Binnen het sociaal domein creëren we met elkaar ook nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Zo zijn wij onder andere druk met de werving van Tozo en Bbz specialisten. Normaal gesproken zien we de kandidaten live op ons mooie Bender kantoor maar nu zien we hen digitaal. Het is dan ook de kunst om dat Bender gevoel digitaal over te brengen. Gelukkig gaat dit mij goed af en zijn kandidaten enthousiast naar aanleiding van ons gesprek. Met ons recruitment team werken wij goed samen en hebben wij regelmatig contact met elkaar via Zoom. Het is leuk om te zien hoe iedereen zich zo snel kan aanpassen en vanuit deze gekke situatie extra zijn best doet! Hopelijk kunnen we weer snel met zijn allen op het kantoor werken en een heerlijke vrijdagmiddag borrel drinken!”

Bender met aandacht voor jouw groei!

Wil jij ook ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten in het sociaal domein? Dit doen we door jou de aandacht te geven die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

Werken in het sociaal domein