Mijn eerste échte opdracht - blogster Anique neemt je mee

Aan het woord: Anique Leistra, Verpleegkundige bij Bender.

Mijn eerste echte opdracht

In de periode voordat ik officieel ging starten bij Bender is er naar aanleiding van mijn voorkeuren en wensen een werkplek gezocht door mijn regiomanager.  Een maand voorafgaand mijn eerste werkdag had ik een gesprek bij mijn eerste echte baan, een opdracht bij Driezorg in de omgeving van Zwolle.

De kennismaking

Het eerste gesprek bij Driezorg verliep soepel, vanuit beide kanten werden de wensen uitgesproken en geïnventariseerd wat de mogelijkheden waren. Samen met regiomanager Hillien heb ik dit gesprek gevoerd en al snel werd duidelijk dat iedereen erg enthousiast was. Het was niet zozeer de vraag of ik kon komen werken, maar meer wanneer ik zou kunnen starten.  Met een goed gevoel over de opdracht, waarbij ik veel ervaring zou kunnen op doen, ging ik naar huis.

Veel zenuwen en weinig slaap voor je eerste dienst

Eindelijk was het dan zo ver! Met mijn behaalde diploma op zak, op naar mijn eerste werkdag!  En dat voelde best een beetje gek… Want voordat ik volledig zelfstandig aan het werk kon, had ik een aantal inwerkdiensten. Ik liep met een aantal collega’s mee om de cliënten alvast te leren kennen. Zo heb ik bij iedereen een voorstelrondje gemaakt, want voor de bewoners is het prettig van tevoren te weten welk collega er aanwezig is. De inwerkdiensten waren heel fijn, want zo krijg je een goed beeld van de organisatie, je collega’s, de cliënten en de verwachtingen rondom je functie. Alle jaren tijdens je opleiding ben je eigenlijk ook al aan de slag, maar het moment dat je er dan echt “alleen” voor staat vond ik toch wel spannend. Doe  ik het wel goed? Weet ik wel genoeg? Wat te doen als ik er te weinig kennis over heb? Allerlei vragen die door je hoofd spoken in de nacht voorafgaand mijn eerste werkdag.

Druk gemaakt om niks!

Na mijn eerste dienst vroeg ik mijzelf echt af waarom ik hier nou zo wakker van had gelegen. Mijn eerste dienst verliep heel goed. Ik heb de werkzaamheden die van mij verwacht werden goed uitgevoerd en de werkdag vloog voorbij. Voordat ik het wist zat mijn dienst er alweer op. Ik kon alleen maar denken: ‘op naar de volgende’.

Inmiddels zijn er natuurlijk ook werkdagen waarop het allemaal wat minder soepel verloopt en gebeuren er onverwachte dingen waardoor ik mijzelf uit de brand moet zien te helpen.

Deze onverwachte gebeurtenissen zijn wel goede leermomenten en vooral als je het weet op te lossen helpt dat enorm voor je zelfvertrouwen. Dan ben je trots op jezelf als het dan gelukt is of wanneer je een compliment krijgt van je collega. Ik heb meer in mijn mars dan ik op voorhand dacht.

Eind in zicht, op naar…

Mijn opdracht zit er alweer bijna op, ik heb 3 maanden met veel plezier bij Driezorg gewerkt. Ik rond mijn werkzaamheden op dit moment af en kijk terug op een geweldige leerzame ervaring. Dit neem ik allemaal mee naar mijn nieuwe opdracht, regiomanager Hillien is hard op zoek om snel weer te kunnen starten.

 

Bender met aandacht voor jouw groei!

Wil jij ook ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten in de zorg? Dit doen we door jou de aandacht te geven die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

Werken in de zorg