Eerste tropische dag van 2019 een feit

Op zondag 2 juni was de eerste tropische dag van 2019 een feit. Heerlijk natuurlijk, als je lekker op het strand ligt of op het terras zit, maar voor zowel verpleegkundigen als verzorgenden kan het minder aangenaam zijn.

Tips om klachten die door de warmte worden veroorzaakt te voorkomen:

  • Het is verstandig om ten minste 2 liter vocht binnen te krijgen. Koffie heeft misschien een slechte naam als dorstlesser, omdat het vocht aan het lichaam zou onttrekken. Niets is
    minder waar. Als je voldoende wil drinken, dan kan je de dag prima starten met een paar koppen koffie!
  • Luchtig kleden. Natuurlijk heb je vaak te maken met (werk)kledingvoorschriften. Je kan dan bijvoorbeeld denken aan een dunne katoenen broek, korte broek of het dragen van open schoenen. Let er wel op dat dit niet ten koste gaat van je eigen veiligheid!
  • Wees creatief met het verlenen van zorg. Probeer voldoende momenten te vinden om even je rust te pakken. Overweeg daarnaast om bepaalde onderdelen van de zorg tijdelijk niet uit
    te voeren. Zo maak je tijd vrij om te zorgen dat de cliënt goed drinkt.
  • Naast dat je alert moet zijn op je cliënten, is het ook van belang jezelf en je collega’s goed in de gaten te houden. Wij willen graag iedereen in de zorg extra succes wensen tijdens de zomermaanden!

Bender met aandacht voor jouw groei!

Wil jij ook ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten in de zorg? Dit doen we door jou de aandacht te geven die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Zo groei jij verder in de wereld van de zorg.

Interesse in wat wij te bieden hebben? Werken in de zorg