Even voorstellen: Sjef Witte, trainer en opleidingsadviseur ruimtelijk domein

Met ingang van 1 juli is Sjef Witte als opleidingsadviseur Ruimte bij Bender gestart, maar hij is al langer aan ons verbonden als trainer. Hij stelt zich even kort voor.

Ik ben Sjef Witte, 54 jaar en getrouwd. Ik woon nog in Uden, maar heb plannen om te verhuizen naar Den Bosch. In mijn vrije tijd reis ik veel. Vooral Noord-Amerika, Europa en Afrika zijn favoriet. Verder hou ik van lekker koken én eten met familie en vrienden, lezen (vooral geschiedenis en detectives), muziek luisteren, wandelen, fietsen en zwemmen.

Ik heb de afgelopen 30 jaar als jurist bij verschillende overheden gewerkt, altijd in het ruimtelijk domein. Daarnaast ben ik als echte taalliefhebber coach voor het schrijven van ‘direct duidelijke taal’. Makkelijk schrijven is helemaal niet zo moeilijk!

Daarnaast was ik zelfstandig trainer en faciliteerder. Faciliteren is het begeleiden van bijvoorbeeld werksessies, bewonersavonden of intervisies.

“Leren moet leuk zijn”

Bender en ik kwamen met elkaar in contact bij de start van het ruimtelijk domein. Inmiddels heb ik bijna alle young professionals training mogen geven. Ik vind het prachtig om te zien hoe Bender hun de kans geeft om zich te blijven ontwikkelen!

Sinds 1 juli ben ik in dienst als opleidingsadviseur en trainer ruimte. In die rol adviseer ik over het opleidingsaanbod, zowel intern als voor incompanytrainingen.

Het werkveld

Het ruimtelijk domein is heel breed, met veel grote ontwikkelingen en maatschappelijke opgaven. Denk bijvoorbeeld aan woningbouw, klimaatverandering, de energietransitie en de stikstofproblematiek. Daar komt nog eens de invoering van de Omgevingswet in 2022 bij. Deze wet brengt nu al voor overheden, bedrijven en burgers grote veranderingen met zich mee.

Ik hoop me samen met Bender te kunnen blijven inzetten voor een mooie, gezonde en veilige leefomgeving!

Bender met aandacht voor jouw groei!

Wil jij ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten in het ruimtelijk domein? Dit doen we door jou de aandacht te geven die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben?

Werken in het ruimtelijk domein