"Hier voel ik mij op mijn plek"

Anne Bunt is projectverpleegkundige bij Bender en vertelt jou graag meer over haar eerste ervaringen bij Bender.

 

Een ziekenhuis is dé plek voor een verpleegkundige om te werken. Met deze (achteraf) naïeve gedachte begon ik te werken in het ziekenhuis. De tijd heeft mij geleerd dat dit niet de plek was waar ik mijn ei kwijt kon. Ik heb ontzettend mooie, minder mooie en leerzame momenten gehad in de ziekenhuizen waar ik heb gewerkt. Toch liep ik tegen een muur aan dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik op internet wat gaan rondneuzen. 


Mijn interesse was gewekt

Site naar site zocht ik af, wat zou dan wel beter bij mij passen? Mijn omgeving zag me al aankomen, binnen twee jaar tijd naar een derde werkgever gaan, ik zou toch hartstikke gek zijn. Via een vacaturesite kwam ik Bender tegen en de week erna kwam ik voortdurend advertenties van hen tegen. Jawel hoor, ik had natuurlijk zo vaak zitten zoeken en kijken dat ik overspoeld werd met vacatures. Bender, hmm, dan toch maar even de site door kijken. Een naar mijn idee veel te mooie functieomschrijving van projectverpleegkundige kwam ik tegen. Ergens wilde ik graag weten wat dat dan inhield en of het echt zo mooi was. Een korte mailwisseling later had ik een afspraak staan in Utrecht. 

Lekker snel

Na een kort ritje naar Utrecht kwam ik bij een rustig en gezellig kantoor aan met vriendelijke mensen. Ik proefde direct een hartelijke sfeer. Het eerste gesprek verliep prettig en na een telefoontje bleek dat dat wederzijds was en of ik gelijk de dag erna weer langs wilde komen voor een tweede gesprek. Nog geen week later ondertekende ik het contract en na een maand kon ik aan de slag!

Beste zorg-werkgever

Nu, ondertussen iets meer dan 3 maanden later, kan ik zeggen dat alles wat op de Bender website staat zeker waar is. Mijn Bender-collega’s zie ik regelmatig doordat ik ook een hbo opleiding via Bender volg. Daarnaast schenkt Bender mij zoveel aandacht dat ik er haast verlegen van wordt. Een paar keer per jaar een gezellig uitje, een feestje bouwen of samen in gesprek gaan: niks is te gek. Bender kijkt naar je kwaliteiten en je leerdoelen en er wordt niet alleen gezegd dat er een mogelijkheid is om jezelf te ontwikkelen, er wordt een mogelijkheid gemáákt. Door de waardering, aandacht, groei en ondersteuning die Bender mij geeft, heb ik Bender al bestempeld tot de beste zorg-werkgever uit mijn korte carrière. Hier zal ik zeker niet zomaar weg gaan, hier voel ik mij op mijn plek. Zo hoort een werkplek te zijn.

Werken in de zorg >