In korte tijd veel kennis en ervaring opdoen

Sass is in september 2021 gestart als trainee Wmo consulent en is inmiddels alweer een flinke tijd werkzaam bij gemeente Meierijstad. Ze vertelt over haar bewuste keuze voor het traineeship en haar ervaringen als Wmo consulent.

“De eerste drie weken van het traineeship heb ik op het kantoor van Bender theorielessen gevolgd. De theorie gaat dieper in op wetgeving, gesprekstechnieken, maatwerkvoorzieningen en ziektebeelden. Na deze drie weken ben ik begonnen op mijn werkervaringsplek bij de gemeente Meierijstad, waar ik mijn theoretische kennis gelijk in de praktijk kon brengen.

De afwisseling maakt het voor mij erg leuk

Geen dag is hetzelfde. Ik voer diverse werkzaamheden uit zoals herindicaties, keukentafelgesprekken, administratieve werkzaamheden en contact onderhouden met zorginstanties. Deze afwisseling maakt het werk voor mij erg leuk. Soms denk ik een gemakkelijke casus te hebben en blijkt tijdens het gesprek dat de casus veel complexer is dan ik in eerste instantie dacht. Dit kan ook wel eens andersom voorkomen. In beide gevallen is het fijn dat ik op dat moment collega’s om mij heen heb waar ik mee kan sparren over de casus en om advies kan vragen.

Breed scala aan kennis en ervaring

De reden dat ik voor Bender heb gekozen, is omdat Bender mij de mogelijkheid biedt om als young professional in een korte tijd veel kennis en ervaring op te doen rondom de Wmo. Je wordt namelijk op diverse opdrachten ingezet bij verschillende gemeenten, waardoor je in allerlei keukens kan meekijken. Hierdoor ben je uiteindelijk in het bezit van een breed scala aan kennis en ervaring. Daarnaast biedt Bender de mogelijkheid om je kennis en kunde aan te vullen met diverse relevante cursussen en opleidingen.

Aandacht voor mij

Daarnaast merk ik dat er bij Bender veel aandacht voor mij is. Bij problemen of vragen zijn mijn collega’s van Bender altijd bereikbaar voor een luisterend oor of advies. Ook vinden er regelmatig persoonlijke gesprekken plaats, waarin Bender met mij meedenkt over hoe ik mij verder kan ontwikkelen. Deze persoonlijke aandacht geeft voor mij het Bender-gevoel weer: de Bender belofte van aandacht en groei.

Ik ben blij dat ik gekozen heb om bij Bender te solliciteren. Ik maak hiermee een vliegende start in mijn loopbaan!”

Bender met aandacht voor jouw groei!

Je hebt nu een inkijkje gekregen in hoe het werken als Wmo consulent bij Bender is. Is jouw interesse gewekt? Wil jij ingezet worden op dynamische en uitdagende projecten binnen de Wmo? Bij Bender geven wij jou de aandacht die jij verdient, in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben? Op 2 mei 2022 starten wij met een nieuwe groep trainees!

Vacatures en traineeships Wmo consulent