Zo richt je als gemeente je beleid efficiënter in

Met de nieuwe Omgevingswet moeten gemeenten een omgevingsplan opstellen met daarin alle relevante wetgeving voor de fysieke leefomgeving. Een mooie kans om het eigen beleid onder de loep te nemen en om te bepalen wat hierin nog relevant is. Zo komt er meer helderheid en samenhang in de wet- en regelgeving.

In de loop der jaren is er veel gemeentelijk beleid vastgesteld. Elk risico kreeg een overdaad aan regels mee en aan menig thema hangen talloze subsidieregelingen. Het zoeken van relevante wetgeving kost de eigen medewerkers daarom iedere keer opnieuw veel tijd. Ook schrikken de vele regels burgers af, vooral omdat de meesten de juridische taal niet kennen.

Duidelijkheid voor medewerkers en burgers

Gemeentelijk beleid saneren en samenvoegen levert duidelijkheid op, zowel voor eigen medewerkers als voor burgers. Gemeenteambtenaren kunnen daardoor efficiënter werken en burgers weten beter waar ze aan toe zijn. Een prettige bijkomstigheid is dat je frustratie en onbegrip voorkomt, waardoor ook de relatie tussen gemeente en burger een positieve draai krijgt.

Helder adviesrapport

Al deze wetgeving doorlopen en op orde brengen vraagt tijd en inspanning. De professionals van Bender pakken deze uitdaging graag aan. Deze frisse dwarsdenkers zoeken naar tegenstrijdigheden en gedateerde regels in verordeningen, kijken of regels gehandhaafd moeten blijven en brengen over al deze zaken een helder adviesrapport uit. Hun zelfstandige houding en open blik zorgen voor een frisse wind in de organisatie. Zij zijn momenteel bij gemeenten in heel Nederland actief.

image

Kennismaken met de professionals van Bender

Ik help u graag verder

Wilt u meer informatie over onze professionals? Mijn naam is Rik van Wijk en ben Manager Ruimtelijk Domein bij Bender. Ik ga graag met u in gesprek over de behoeften binnen uw organisatie en denk mee over de beste oplossingen. Bel mij op: 06-52889811 of stuur mij een mail.

Contact per mail