MboRijnland Woerden en Bender; de perfecte samenwerking!

Het mboRijnland Woerden heeft een mooi artikel geschreven over de samenwerking tussen het college en Bender. Bender is het afgelopen jaar meerdere keren te gast geweest op het mboRijnland om interactieve gastcolleges te verzorgen. Zo konden wij studenten informeren over hun kansen en ontwikkelmogelijkheden bij Bender na hun afstuderen. Lees hieronder het hele artikel.

Bron: mboRijnland Woerden


Het afgelopen jaar is Bender meerdere keren langsgekomen tijdens de les om te vertellen op welke manier zij een vliegende start aan de carrière van onze studenten kunnen geven. Maar hoe is deze samenwerking ontstaan en hoe ziet deze eruit?

Mirelle van Hilten: “Ik krijg zoveel energie van jullie”

“Toen ik bezig was met de invulling van het keuzedeel “voorbereiding op het hbo” ben ik Bender tegengekomen op internet. Hun website sprak mij meteen aan. Goed werkgeverschap in combinatie met de mogelijkheid om door te stromen naar de hbo-v opleiding, daar wilde ik meer over weten. Al snel kwam ik in contact met Sjoerd en Simone van Bender en werd ik nog enthousiaster over deze organisatie. Ze klonken oprecht en konden het verhaal van de website goed bevestigen. Ook merkte ik een bepaalde positieve energie waar ik blij van werd. Vol vertrouwen heb ik besloten om hen uit te nodigen in mijn leslokaal bij de derdejaars verpleegkunde studenten. In maart 2020 was het zover, Bender gaf een interactief gastcollege en zo wisten ze de leerlingen te boeien! Inmiddels zijn ze voor de tweede keer onderdeel mogen zijn van het lesprogramma, dit keer in de coronatijd. Digitaal lesgeven was nieuw voor ze en even spannend. Maar wederom hebben ze een erg interessant en interactief verhaal neergezet wat de studenten heeft geboeid!”

Sjoerd van Haastert, Simone Polman en Anne Bunt: “Wij krijgen ook heel veel energie van jou en de leerlingen!”

“Toen Mirelle ons begin 2020 benaderde voor meer informatie, waren we meteen enthousiast.
Je voelde aan de andere kant van de lijn ontzettend veel energie, passie en betrokkenheid voor haar studenten. Dit is precies wat wij bij Bender ook heel belangrijk vinden. Onze zorgprofessionals staan op nummer één! Wij doen er alles aan om hen de aandacht en waardering te geven die ze verdienen. Dit doen we onder andere door een podium te creëren om je als verpleegkundige of verzorgende IG te blijven ontwikkelen. De verkorte en duale hbo-v opleiding is hier een voorbeeld van maar ook voor verzorgenden IG hebben we veel mogelijkheden!”

Groei is het doel, aandacht de weg

“Door middel van de interactieve gastcolleges hebben we de studenten geïnformeerd over de mogelijkheden die Bender biedt na hun afstuderen. Dit vinden we altijd best een beetje spannend. Slaat ons verhaal goed aan bij de studenten? Maar al snel merkte we dat ook de studenten veel energie kregen en geboeid waren. Heel blij waren we ook met onze collega Anne (verpleegkundige niveau 4 die bij ons de hbo-v opleiding volgt). Zij is met ons meegegaan om de leerlingen uit eerste hand alles te vertellen over haar ervaring!
Inmiddels zijn we nu twee keer langs geweest op de leuke locatie in Woerden en dit was zeker niet de laatste keer!”

De leerlingen aan het woord

Romy: “Ze hebben duidelijk uitgelegd wie ze zijn, waar ze voor staan en wat ze te bieden hebben. Ik vond het fijn dat dit tijdens een presentatie werd uitgelegd, er tussendoor vragen gesteld konden worden en er een quiz gedaan werd, zodat mijn aandacht er goed bij bleef.”

Floor: “Het was fijn om uitleg te krijgen van de hbo-v student. Mooi om te zien hoe deze hbo-v student aan haar kwaliteitsopdrachten werkt.”

Judith: “Ik weet door Anne meer over hoe zij de hbo-v studie ervaart via Bender! Ze was erg positief.”

Kyara: “Het was een duidelijk verhaal. Er werd veel over de opleiding en over de werkzaamheden verteld. Samen met het hoofd van de regio kijk je welke werkplekken het beste bij jou passen.”

Wat kan Bender voor jou betekenen?

Ben je benieuwd wat Bender voor jou zou kunnen betekenen in de zorg? Hieronder een tipje van de sluier!
– Meteen vanaf dag één een vast contract (die zekerheid kan je maar beter op zak hebben)
– Een betrokken werkgever die er is voor jouw verdere ontwikkeling
– Je gaat om de 5 á 9 maanden naar een andere werkplek! (zo doe je veel verschillende ervaringen op, wat jou nog sterker maakt in je vak)
– Door die afwisseling krijg je ook de kans om met verschillende doelgroepen te werken
– De Bender Academie geheel gratis in je handbereik (met hierin talloze workshops, cursussen en e-learnings)
– De kans om de hbo-v opleiding naast je werk te volgen, door Bender betaald!
– Een auto van de zaak!

Bender voor jou!

Wij komen graag in contact met nog meer verzorgenden IG en verpleegkundigen die op het punt staan te gaan afstuderen! Wil je er meer over weten? Neem contact op met Simone Polman via een appje/telefoontje of mail: 0618581970 of simone.polman@bendergroep.nl.

Lees meer over Bender in de zorg