Nieuw bij Bender; unieke mbo-v opleiding

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de ontwikkeling van onze mbo-v opleiding. Nu kun je als Verzorgende IG bij Bender doorgroeien tot Verpleegkundige niveau 4! Nog dit voorjaar gaan we van start. Sjoerd van Haastert, recruiter van het domein Zorg binnen Bender, is nauw betrokken geweest bij deze ontwikkeling. Hij vertelt waarom dit zo’n unieke en belangrijke uitbreiding is voor alle VIG-ers.

“Super trost zijn we dat het gelukt is”, aldus Sjoerd. “We werken bij Bender met de Bender Groeicyclus. Die groeicyclus garandeert maximale aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze collega’s. Dit geven we inhoud door heldere loopbaanpaden en leerlijnen. De mbo-v is hierbinnen een unieke aanvulling. Met een vast dienstverband bij Bender doe je als Verzorgende werkervaring op bij verschillende (zorg)instellingen en tegelijkertijd groei je door tot mbo Verpleegkundige. Een veelgehoorde wens die we hiermee in vervulling laten gaan.”

Toegevoegde waarde

“De zorg verandert iedere dag en dit vraagt veel van onze verzorgende en verplegende collega’s. Door de combinatie werken en leren, bieden wij de mogelijkheid om de theorie meteen toe te passen bij de zorgvrager. Een mooie manier om de toegevoegde waarde van een opleiding gelijk te merken in de directe zorg. Waar wij deze mogelijkheid al succesvol aanbieden aan onze verpleegkundigen in de vorm van ons hbo-v traineeship, bieden wij nu dus iets vergelijkbaars voor onze verzorgende professionals door deze mbo-v opleiding!”

Kwaliteit en haalbaarheid

Een opleiding opzetten is niet zomaar gedaan. Sjoerd: “We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Voor ons zijn de haalbaarheid en de kwaliteit van de opleiding heel belangrijk. Gelukkig hebben wij een erkende opleider gevonden die flexibel met ons meedenkt en de lesinhoud zo heeft gemaakt dat het in de praktijk haalbaar is. Daarnaast waken wij voor goede begeleiding van onze professionals. We kijken altijd samen naar de leerwensen en mogelijkheden om het werken en leren te combineren. We ondersteunen hierbij waar nodig. Ieder traject is maatwerk, maar wel binnen een klassikale setting.”

Waarom vinden wij dit bij Bender zo belangrijk?

Volgens Sjoerd is dat heel simpel: “Groei door aandacht is wat wij garanderen als je bij ons komt werken. Werkplezier en opleiden zit in ons bloed. Wij beloven vastigheid en goede begeleiding aan de ene kant, uitdaging en ontwikkeling aan de andere. Een mooie balans om je carrière vaart te geven.”

Kijk snel of dit iets voor jou is!