Actualiteiten Wmo

Utrecht Klassikaal (op locatie/online) 1 dag

De laatste ontwikkelingen binnen de Wmo; wat dit betekent voor jouw praktijk?

 

Met de komst van de Wmo 2015 is er veel gebeurd in Wmo-land. Onze hoogste rechter, de CRvB, heeft diverse belangrijke uitspraken gedaan over bijvoorbeeld resultaatgericht indiceren & normtijden en bevoegdheden van het college tot het stellen van regels over bijvoorbeeld de hoogte van een Pgb. Maar zijn er uitspraken over het toekennen van een financiële tegemoetkoming. 

 

In de cursus actualiteiten Wmo gaan we in op deze onderwerpen en meer binnen de Wmo. Dit gaan we doen aan de hand van recente rechtspraak en eventuele wetswijzigingen. De docent zal verschillende uitspraken met de cursisten doornemen en de belangrijkste lering hieruit bespreken. Aan de hand van enkele stellingen gaan we met elkaar in discussie over de consequenties van de uitspraken.

Direct inschrijven

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Deze bijeenkomst is interessant voor alle medewerkers van gemeenten die betrokken zijn bij de Wmo – zowel beleid als uitvoering – en medewerkers van gebiedsteams en andere geïnteresseerden.

Leervorm

De cursus bestaat uit een groepsles, die klassikaal op locatie en/of online wordt aangeboden. Een online groepsles wordt verzorgd in een virtueel klaslokaal. Hier ontmoet je de docent en je mededeelnemers, waar aandacht is voor interactie en kennisdeling.

 

In groepsverband leren is samen leren, ervaringen delen, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring.

Programma

De volgende onderwerpen komen o.a. aan bod:

 

  • Resultaatgericht indiceren & normtijden, zowel op het gebied van begeleiding, alsook de hulp bij het huishouden;
  • Financiële tegemoetkoming onder de Wmo 2015;
  • (On)mogelijkheden bij het verstrekken van een pgb;
  • Verzamelen van persoonsgegevens t.b.v. het Wmo-onderzoek;
  • Recente uitspraken CrvB en wetswijzigingen.

Resultaat

Aan het einde van de cursus ben je niet alleen op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de Wmo, maar heb je daar ook je eigen mening over kunnen vormen.

 

Je ontvangt een “Bewijs van deelname” indien je de cursus hebt bijgewoond

Data

Donderdag 16 maart 2023

 

Donderdag 12 oktober 2023

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 495,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).