Basiscursus reïntegratiespecialist

Utrecht 3 oktober 2019 Klassikaal 4 dagen €1460,-

Als reïntegratiespecialist krijg je te maken met verschillende wet- en regelgeving en diverse doelgroepen die jij moet begeleiden richting de arbeidsmarkt. Je kunt jouw cliënten alleen goede ondersteuning bieden, als je daarvoor de nodige kennis en vaardigheden bezit. In deze opleiding leer je alle facetten die je als reïntegratiespecialist nodig hebt.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Wil je als re-integratiespecialist aan de slag en in korte tijd de daarvoor noodzakelijke kennis en vaardigheden leren? Dan is deze Basiscursus reïntegratiespecialist een goed uitgangspunt.

Leervorm

Deze cursus wordt klassikaal aangeboden. Klassikaal leren is samen leren, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. Ook deel je kennis en ervaringen met professionals van andere organisaties, wat erg leerzaam is.

Programma

De eerste dag staat in het teken van de achtergronden en het wettelijk kader van de Participatiewet. Wat is de Participatiewet? Welke taken zijn voor de gemeente? Welke verplichtingen hebben de gemeenten ten opzichte van uitkeringsgerechtigden en wat verwacht je van hen? Wat doen het SW-bedrijf, (re)integratiebedrijven, het UWV en werkgevers?

 

Tijdens de tweede dag passeren verschillende doelgroepen de revue. Je leert gegevens te verzamelen en analyseren en kunt een inschatting maken van de ondersteuningsbehoefte bij arbeidsparticipatie van verschillende mensen. Ook besteden we aandacht aan de sociale context van uiteenlopende cliënten en de invloed daarvan op hun arbeidsmogelijkheden.

 

De derde dag geeft je inzicht in diverse trajecten voor arbeidsparticipatie. Op basis hiervan kun je samen met de cliënt, het sociale netwerk en werkgever(s) komen tot een passend traject.

 

Gedurende de laatste dag draait het om gesprek- en onderzoeksvaardigheden. We behandelen theorie die je direct daarna in de praktijk brengt met verschillende oefeningen. Op de laatste middag oefen je een (deel van een) gesprek met een acteur.

Resultaat

Je maakt kennis met de achtergronden en het wettelijk kader van de Particiepatiewet, de verschillende doelgroepen en trajecten en hoe je de verschillende cliënten het beste kunt benaderen.

 

Je ontvangt een “Bewijs van deelname” indien je de cursus hebt bijgewoond.

Data

Donderdag 3, 10, 31 oktober en 7 november 2019

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 1.460,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).