Basiscursus budgetbeheer

Utrecht 19 september 2019 Klassikaal 2 dagen €770,-

Soms is iemand (tijdelijk) niet in staat om zijn financiën te beheren, of is het noodzakelijk om de financiën op korte termijn te stabiliseren. Op die momenten is budgetbeheer een uitkomst. Budgetbeheer geeft rust en stabiliteit waardoor een deel van de stress die door het hebben van schulden ontstaat, kan worden weggenomen. Dit geeft mensen de kans om zich te focussen op het oplossen van hun problemen. Budgetbeheer kan sneller ingezet worden dan beschermingsbewind en is in bepaalde gevallen net zo doeltreffend. Mits het juist wordt uitgevoerd natuurlijk. Tijdens de Basiscursus budgetbeheer krijg je de theoretische basis die daarvoor nodig is.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Je wilt graag een goede basis voor het uitvoeren van budgetbeheer. Je bent al werkzaam als budgetbeheerder of hebt interesse om dit te gaan doen, bijvoorbeeld als specialist of als onderdeel van je werk als schuldhulpverlener of beschermingsbewindvoerder.

Leervorm

De basiscursus wordt klassikaal aangeboden. Klassikaal leren is samen leren, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. Ook deel je kennis en ervaringen met professionals van andere organisaties, wat erg leerzaam is.

Programma

Dag 1:

  • Vormen van budgetbeheer;
  • soorten inkomsten en uitgaven;
  • noodzakelijke reserveringen;
  • jaar- en maandplannen voor het budget.

Dag 2:

  • Het betaalplan;
  • prioriteiten stellen;
  • afspraken maken met cliënten;
  • afbouwen budgetbeheer.

Resultaat

Je leert welke informatie je nodig hebt om budgetbeheer goed uit te kunnen voeren, waar je informatie vandaan haalt en hoe je het ordent. Met deze informatie leer je een budgetplan te maken. Dit gaat in overleg met de cliënt, dus je leert ook hoe je met je cliënt afspraken maakt over het budget. Verder leer je hoe je van een jaar- naar een maandplan werkt, welke reserveringen noodzakelijk zijn en hoe betalingen worden gedaan.

Je ontvangt een “Bewijs van deelname” indien je minimaal 80% van de basiscursus hebt bijgewoond.

Data

Donderdag 19 en 26 september 2019

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 770,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).