Basiscursus budgetcoach

Utrecht 5 november 2019 Klassikaal 2 dagen €770,-

Zelfredzaamheid is een cruciale factor voor een geslaagd schuldhulpverleningstraject. De budgetcoach is daarbij een belangrijke schakel op weg naar deze zelfredzaamheid. Het hoogst haalbare binnen een schuldhulpverleningstraject is een zodanige gedragsverandering, dat mensen na de schuldregeling geheel zelfstandig in staat zijn om hun financiën te beheren.
De budgetcoach is de aangewezen persoon om deze gedragsverandering samen met de cliënt te verwezenlijken. Een budgetcoach is niet iemand die een budgetplan opstelt en vertelt dat het plan uitgevoerd moet worden. Wat een budgetcoach wel is en wat er allemaal bij komt kijken leer je in deze cursus.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Je bent werkzaam binnen of aangrenzend aan de schulddienstverlening en wilt graag budgetcoaching in kunnen zetten om je cliënten nog beter naar een zelfstandige toekomst zonder schulden te begeleiden.

Leervorm

De cursus Budgetcoaching wordt klassikaal aangeboden. Klassikaal leren is samen leren, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. Ook deel je kennis en ervaringen met professionals van andere organisaties, wat erg leerzaam is.

Programma

Op dag 1 gaan we het onder meer hebben over:

  • Het doel van budgetcoaching;
  • soorten coaching;
  • gedragsverandering;
  • motiverende gesprekstechnieken.

Op de tweede dag staat op het programma:

  • Het coachingsplan;
  • het budgetplan;
  • kennisoverdracht.

Tijdens de cursus komen zowel theorie als praktijk aan bod. Met het oefenen van gesprekken breng je de theorie direct in praktijk!

Resultaat

Je leert wat een budgetcoach is en wat de toegevoegde waarde van deze professional is in een schulddienstverleningstraject. Ook leer je welke personen in aanmerking komen voor budgetcoaching. Je oefent met gesprekstechnieken om mensen te motiveren en een gedragsverandering teweeg te brengen, zodat zij uiteindelijk zelf in staat zijn om hun budget te beheren.

Je ontvangt een “Bewijs van deelname” indien je minimaal 80% van de cursus hebt bijgewoond.

Data

Dinsdag 5 en 12 november 2019

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 770,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).