Beslagvrije voet en vrij te laten bedrag

Utrecht Klassikaal (op locatie/online) 1 dag

De beslagvrije voet komt in het werk van een schuldhulpverlener dagelijks voor. Deze vormt tevens de basis van het vrij te laten bedrag, de berekening welke van belang is om de afloscapaciteit van een schuldenaar vast te stellen.  Sinds januari 2021 is de beslagvrije voet vereenvoudigd. In de praktijk zorgt dit nog voor de nodige vragen of opmerkingen. 

Wil jij meer kennis over de beslagvrije voet en de basis van het vrij te laten bedrag? Dan biedt deze training hiervoor uitkomst. 

Direct inschrijven

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

De cursus is bestemd voor mensen die in hun werkveld te maken hebben met de beslagvrije voet en/of het vrij te laten bedrag.  

 

Leervorm

De cursus bestaat uit een groepsles, die klassikaal op locatie en/of online wordt aangeboden. Een online groepsles wordt verzorgd in een virtueel klaslokaal. Hier ontmoet je de docent en je mededeelnemers, waar aandacht is voor interactie en kennisdeling. 
 

In groepsverband leren is samen leren, ervaringen delen, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring.  

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • De wet vereenvoudiging beslagvrije voet; 
  • De berekening van de vereenvoudigde beslagvrije voet; 
  • De gevolgen van de beslagvrije voet voor jouw werkzaamheden en de inwoner; 
  • De individuele correcties in het vrij te laten bedrag; 
  • De nominale correcties in het vrij te laten bedrag; 
  • Loonstroken lezen.  

 

Het is mogelijk om eigen casuïstiek in te brengen voorafgaand aan en tijdens de training.  

Resultaat

Na de training heb je kennis over de onderwerpen van het programma en kan je deze toepassen in de praktijk. Je kan hiermee naast de basis van het VTLB, de berekening op maat maken naar de situatie van de klant.  

Data

Dinsdag 16 mei 2023

 

Donderdag 17 augustus 2023

 

Woensdag 8 november 2023

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn €495,- vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en Lunchbuffet. 

 

Wil je meer weten? Wil jij je inschrijven? Of wil je eerst advies? Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen. Onze opleidingsadviseur geeft een advies op maat, passend bij jouw situatie. Je bereikt ons via telefoonnummer (030) 767 00 16 of door een mail te sturen naar academie@bendergroep.nl.