Geaccrediteerd

Coördinator van Persoonsgerichte zorg voor verpleegkundigen niveau 4

Utrecht Klassikaal (op locatie/online) 8 dagen

De zorg staat voor een grote opgave. Hoe kan er zorg geboden worden waarbij de zorgvrager écht centraal staat? Waarbij er een bijdrage geleverd wordt aan het gevoel van welzijn dat veel verder reikt dan de lichamelijk gezondheid alleen?

 

Je bent zorgprofessional en op zoek naar verdieping en verbreding in je werk. Je wilt nog beter worden in wat je doet, zodat je nog meer impact kan maken in je werk. Deze opleiding is bedoeld voor verzorgenden IG die zich willen blijven ontwikkelen. Die de verdieping willen vinden in het persoonsgericht werken en positieve gezondheid. Daarnaast wil je de verschillende specialisaties binnen met name de VVT nog meer leren benaderen vanuit de persoonsgerichte zorg en de positieve gezondheid. Denk bij deze specialisaties aan dementie, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), palliatieve zorg, psychiatrie en gedragsproblematiek bij ouderen.

Direct inschrijven

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor verpleegkundigen niveau 4 die zich willen blijven ontwikkelen. Die de verdieping willen vinden in het persoonsgericht werken en positieve gezondheid. Daarnaast wil je de verschillende specialisaties binnen de VVT nog meer leren benaderen vanuit de persoonsgerichte zorg en de positieve gezondheid. Denk bij deze specialisaties aan dementie, niet-aangeboren hersenletsel (NAH), palliatieve zorg, psychiatrie en gedragsproblematiek bij ouderen.

Leervorm

De opleiding is opgebouwd uit 8 modules en duurt in totaal 1 jaar. Elke module bestaat uit 1 trainingsdag en vaak een voorbereidende opdracht.

De groepen bestaan uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Zo is er altijd genoeg aandacht voor jouw ontwikkeling.

De trainers hebben hun sporen verdiend in het werkveld van de zorg en zullen vol enthousiasme hun kennis en ervaring met jou delen. Vanuit Bender zorgen we uiteraard voor goede begeleiding tijdens het traject en bieden we extra ondersteuning als dat nodig is.

Bij afronding van deze opleiding ontvangt je een certificaat indien je 80% van de modules hebt bijgewoond én punten voor in het Kwaliteitsregister V&VN.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Module 1 Positieve gezondheid en zingeving
  • Module 2 Persoonsgerichte Zorg en EVV-taken
  • Module 3 Methodisch werken en klinisch redeneren
  • Module 4 Begeleiden en coachen & motiverende gesprekstechnieken
  • Module 5 Palliatieve zorg en gesprekstechnieken
  • Module 6 Dementie en psycho-educatie
  • Module 7 Psychiatrie en onbegrepen gedrag
  • Module 8 Niet-aangeboren hersenletsel en het STIP-model

Download de brochure op deze pagina voor meer informatie over de verschillende modules.

Resultaat

Aan het eind van deze opleiding sta je nog steviger in je schoenen als het gaat om jouw visie op de zorg van vandaag de dag. Daarnaast ben je concreet aan de slag gegaan met hoe jij jouw zorgvragers kunt ondersteunen bij het vergroten van eigenaarschap (persoonsgerichte zorg) en gevoel van welzijn (positieve gezondheid). Je hebt nieuwe methodes en interventies geleerd die je direct kunt toepassen in de praktijk. Hierbij ligt de focus bij jouw rol als coördinator van zorg en ga je aan de slag met gemiddeld complexe casuïstiek. Ten slotte heeft jouw klinisch redeneren binnen de verschillende specialisaties een flinke boost gekregen.

Bij afronding van deze opleiding ontvangt je een certificaat indien je 80% van de modules hebt bijgewoond én punten voor in het Kwaliteitsregister V&VN.

Data

De opleiding start op donderdag 18 mei. Hieronder vind je de data waarop de modules ingepland staan.

  • 17 mei 2023 – Module 1 Positieve gezondheid en zingeving
  • 22 juni 2023 – Module 2 Persoonsgerichte Zorg en EVV-taken
  • 5 oktober 2023 – Module 3 Methodisch werken en klinisch redeneren
  • 16 november 2023 – Module 4 Begeleiden en coachen & motiverende gesprekstechnieken
  • 11 januari 2024 – Module 5 Palliatieve zorg en gesprekstechnieken
  • 8 februari 2024 – Module 6 Dementie en psycho-educatie
  • 14 maart 2024 – Module 7 Psychiatrie en onbegrepen gedrag
  • 25 april 2024 – Module 8 Niet-aangeboren hersenletsel en het STIP-model

Studiekosten

De kosten voor de opleiding zijn: €3589,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).