Oriëntatie op de Wmo

Utrecht Meerdere startdata Klassikaal 1 dag €395,-

Gemeenten moeten ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Die ondersteuning thuis organiseren gemeenten via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Iedere gemeente regelt de toegang en ondersteuning op zijn eigen manier. Maar wat is er nu eigenlijk in de Wmo geregeld? En hoe gaat het in de praktijk als iemand zorg thuis nodig heeft? Meld je aan voor de cursus Oriëntatie op de Wmo!

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Je bent werkzaam in een wijkteam, als zorgaanbieder, cliëntondersteuner of bijvoorbeeld als frontofficemedewerker. Je krijgt vragen over huishoudelijke hulp, begeleiding, rolstoelen, vervoer en woonvoorzieningen. Je weet dat dit onder de Wmo valt en wilt graag de mensen goed kunnen informeren en adviseren.

Leervorm

Deze cursus wordt klassikaal aangeboden. Klassikaal leren is samen leren, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. Ook deel je kennis en ervaringen met professionals van andere organisaties, wat erg leerzaam is.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

  • Wat valt er onder de Wmo?;
  • wat zijn de uitgangspunten en wat is de werkwijze binnen de Wmo?;
  • welke organisaties en deskundigheden spelen een rol bij de Wmo?;
  • welke burgers doen een beroep op de Wmo?;
  • wat zijn veel voorkomende Wmo-vraagstukken?;
  • hoe kun je een Wmo vraag herkennen?;
  • wat kun je zelf uitvragen voordat je een vraag doorgeleid?;
  • waar kun je aanvullende informatie vinden over je eigen gemeente?

Resultaat

Na het volgen van deze de cursus Oriëntatie op de Wmo ben je bekend met de kaders en de achtergronden van de Wmo. Je krijgt inzicht in de overeenkomsten en verschillen tussen gemeenten. Je leert wat de procedure is om een maatwerkvoorziening te krijgen en hoe een Wmo consulent te werk gaat bij het onderzoek en de afwegingen.

 

Je ontvangt een “Bewijs van deelname” indien je de cursusdag hebt bijgewoond.

Data

Woensdag 12 juni 2019

 

Maandag 7 oktober 2019

 

Woensdag 11 december 2019

 

Studiekosten

De kosten voor de opleiding zijn: € 395,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).