E-learning Rechtmatigheid van de Participatiewet

E-learning Thuisstudie 4 uur €170,-

In de e-learning Rechtmatigheid van de Participatiewet wordt de basis gelegd voor de beoordeling van een rechtmatige bijstandsuitkering. Het is belangrijk om te weten dat het verstrekken van een onrechtmatige bijstandsuitkering grote(re) gevolgen kan hebben. Het eerste wat mogelijk in je opkomt is een terugvordering voor de bijstandsontvanger. Dat klopt, want de bijstandsontvanger moet het ten onrechte ontvangen bedrag aan bijstand terugbetalen.

Maar het hoeft niet alleen gevolgen voor de klant te hebben. Het kan ook voor jou of je collega’s van invloed zijn! De beoordeling van de jaarrekening wordt uitgevoerd door de accountant. De accountant kan zijn oordeel mede baseren op de interne controle. Blijkt uit de interne controle of uit het oordeel van de accountant dat er te veel bijstandsuitkeringen onrechtmatig zijn verstrekt? Dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben voor de goedkeuring van de jaarrekening.

Des te belangrijker, dat de bijstandsuitkering rechtmatig wordt verstrekt. In deze e-leanring leer je de basis omtrent de rechtmatigheid. Aan het eind van de e-learning ben je in staat om eenvoudige casuïstiek qua rechtmatigheid juist te beoordelen.

Geïnteresseerd? Schrijf je in voor de e-learning Doelmatigheid van de Participatiewet.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

De e-learning Rechtmatigheid van de Participatiewet is bedoeld voor de mensen die kennis willen maken met de wet. Je hebt geen of beperkte kennis van deze wetgeving en wil jezelf hierin ontwikkelen.

Leervorm

Bender heeft een ruim aanbod aan e-learning binnen het sociaal domein.

 

E-learning kent grote voordelen:

 

 • Snel: je kunt direct starten;
 • Flexibel: je leert waar en wanneer het jou (of je team) uitkomt;
 • Efficiënt: je verliest geen reistijd;
 • Voordelig: je bespaart reiskosten;
 • Effectief: je leert in je eigen tempo en kunt lesstof terugkijken.

 

Bender heeft een eigen leeromgeving: de Bender Academie, waar je de e-learning volgt. Deze interactieve e-learning bevat 3 online kennismodules (e-modules) variërend van 60 tot 90 minuten. De totale studiebelasting bedraagt +/- 4 uur. Na aanmelding ontvang je een mail met jouw inloggegevens, waarmee jij je kunt registreren in onze leeromgeving.

Programma

De rechtmatigheid zal zich voornamelijk toespitsen op woonplaats/ domicilie, leefvormen en bijstandsnormen, uitsluitingsgronden, middelenbegrip, inlichtingenplicht, bestuurlijke boete en einde bijstand. Deze onderwerpen worden tijdens deze serie van e-modules besproken aan de hand van opdrachten. De opdrachten kunnen bestaan uit open- en meerkeuzevragen, stellingen, sleep opdrachten en casuïstiek.

Resultaat

In deze e-learning werk je aan de volgende leerdoelen:

 

 • leert de belangrijkste begrippen uit de Participatiewet kennen en kan deze toepassen op casuïstiek;
 • leert eenvoudige casuïstiek op rechtmatigheid te beoordelen en kan de bijstandsuitkering correct vaststellen;
 • leert onderscheid te maken tussen verschillende leefvormen en normbedragen;
 • leert welke verplichtingen belanghebbende heeft;
 • leert op welke wijze het proces verloopt van de bestuurlijke boete en de wijze waarop de hoogte van de bestuurlijke boete wordt vastgesteld;
 • leert het verschil tussen beëindiging, intrekking en herziening van de bijstandsuitkering.

Data

Je kunt direct starten.

Studiekosten

De kosten voor de e-learning zijn: € 170,- (vrij van btw).