Module 2: Juridisch kader schuldhulpverlening

Utrecht 25 september 2019 Klassikaal 1 dag €395,-

Schuldhulpverlening vindt plaats binnen een complex juridisch kader. Voor een kwalitatieve dienstverlening moet je goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving. Tijdens deze module maak je kennis met dit complexe juridische terrein en bespreken we de relevante wet- en regelgeving alsmede de gevolgen daarvan voor je dagelijkse functioneren.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Je beschikt over ten minste hbo-niveau, je wilt als schuldhulpverlener aan de slag en je wilt in korte tijd de daarvoor noodzakelijke kennis en vaardigheden leren.

Leervorm

Deze cursus wordt klassikaal aangeboden. Klassikaal leren is samen leren, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. Ook deel je kennis en ervaringen met professionals van andere organisaties, wat erg leerzaam is.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

  • Behandeling van onder andere de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, de Wet schuldsanering natuurlijke personen en de voor de uitvoering relevante Algemene wet bestuursrecht;
  • behandeling van flankerende wet- en regelgeving waar je in de praktijk veelvuldig mee te maken krijgt, zoals de Wet op het Consumentenkrediet, het Wetboek Burgerlijke Rechtsvordering, de Wet bescherming persoonsgegevens, de Wet op het financieel toezicht, de Wet identificatie bij dienstverlening en relevante onderdelen uit het Burgerlijk Wetboek;
  • gemeentelijk beleid, wat kun je verwachten;
  • de onderlinge samenhang en eventuele tegenstrijdigheden binnen de verschillende wetten, regels en beleid;
  • jurisprudentie die bij de uitleg van de wet- en regelgeving bepalend is.

Resultaat

Je krijgt alle basiskennis die nodig is om een goede start te maken als schulddienstverlener. Je weet wat alle werkzaamheden inhouden, hoe schulddienstverlening is georganiseerd, met welke wet- en regelgeving je te maken krijgt en hoe je op de juiste manier gesprekken voert om te komen tot een goed plan van aanpak en een gemotiveerde cliënt.

 

Je ontvangt een “Certificaat” indien je de cursus hebt bijgewoond.

Data

Woensdag 25 september 2019

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 395,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).