Module 3: Proces van schuldhulpverlening

Utrecht 2 oktober 2019 Klassikaal 1 dag €395,-

Tijdens deze module wordt het gehele proces van schuldhulpverlening doorgenomen. Aan het eind van de dag zijn alle werkzaamheden binnen de verschillende processtappen besproken zodat je een goed beeld hebt van het werk als schuldhulpverlener en/of het proces goed uit kunt leggen aan cliënten.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Je beschikt over ten minste hbo-niveau, je wilt als schuldhulpverlener aan de slag en je wilt in korte tijd de daarvoor noodzakelijke kennis en vaardigheden leren.

Leervorm

Deze cursus wordt klassikaal aangeboden. Klassikaal leren is samen leren, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. Ook deel je kennis en ervaringen met professionals van andere organisaties, wat erg leerzaam is.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Het proces van schuldhulpverlening (schema NVVK) en bespreking van de wijze waarop het proces van schuldhulpverlening lokaal is ingericht;
  • verdieping van de werkzaamheden binnen alle fasen; van preventie tot nazorg.

Resultaat

Je krijgt alle basiskennis die nodig is om een goede start te maken als schulddienstverlener. Je weet wat alle werkzaamheden inhouden, hoe schulddienstverlening is georganiseerd, met welke wet- en regelgeving je te maken krijgt en hoe je op de juiste manier gesprekken voert om te komen tot een goed plan van aanpak en een gemotiveerde cliënt.

Je ontvangt een “Certificaat” indien je de cursus hebt bijgewoond.

Data

Woensdag 2 oktober 2019

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 395,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).