Module 5: Communicatievaardigheden

Utrecht 4 december 2019 Klassikaal 1 dag €395,-

Als klantmanager Werk en Inkomen voer je veel gesprekken met de burger. Omdat elk mens anders is behoeft iedereen een andere benadering. Hoe zorg je ervoor dat je iemand motiveert om aan het werk te gaan? Hoe zet je iemand in zijn eigen kracht? En hoe ga je om met mogelijke agressie en weerstand? En hoezo reageert iemand zoals hij reageert? In deze training leer je gesprekstechnieken die je kunnen ondersteunen in dergelijke gesprekken.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Deze module is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de uitvoering van de Participatiewet en wie met regelmaat gesprekken voert in het kader van re-integratie, fraude of algemene onderzoeken.

Leervorm

Deze cursus wordt klassikaal aangeboden. Klassikaal leren is samen leren, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. Ook deel je kennis en ervaringen met professionals van andere organisaties, wat erg leerzaam is.

Programma

In de module komen de volgende onderdelen aan bod:

 

  • Algemene communicatievaardigheden en verschillende communicatiestijlen;
  • reflectie op je eigen houding en referentiekader;
  • het aangaan van de relatie met de gesprekspartner(s);
  • omgaan met ‘bezwaartaal’ en weerstand;
  • reflecteren, bevestigen en samenvatten, focus aanbrengen, richting bepalen, behouden van het initiatief en de regie tijdens het gesprek;
  • motivatie- en oplossingsgerichte technieken;
  • het komen tot en nakomen van afspraken en de afronding van het gesprek.

Resultaat

Na afloop van deze module ben je in staat om middels gesprekstechnieken mensen in hun eigen kracht te zetten en hen te motiveren naar werk. Daarnaast weet je hoe je om moet gaan met weerstand in bijvoorbeeld confrontatiegesprekken. Je leert diverse gesprekstechnieken die je handvatten geven tijdens het gesprek.

 

Je ontvangt een “Certificaat” indien je de cursus hebt bijgewoond.

Data

Woensdag 4 december 2019

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 395,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).