Module 8: Budgetcoaching en flankerende hulp

Utrecht 20 november 2019 Klassikaal 1 dag €395,-

Schulden zijn vaak niet ‘het’ probleem, maar een gevolg van een of meer andere problemen. Om te voorkomen dat een schuldregeling dweilen met de kraan open wordt, moet je aandacht besteden aan de achterliggende problematiek. Dit kan onder andere door mensen met behulp van een budgetcoach te coachen naar financiële zelfredzaamheid. Daarnaast zal er in veel gevallen verdergaande hulp- en/of dienstverlening noodzakelijk zijn zoals budgetbeheer of beschermingsbewind. Tijdens deze module gaan we in op deze vormen van ondersteuning.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Je beschikt over ten minste hbo-niveau, je wil als schuldhulpverlener aan de slag en je wil in korte tijd de daarvoor noodzakelijke kennis en vaardigheden leren.

Leervorm

Deze cursus wordt klassikaal aangeboden. Klassikaal leren is samen leren, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. Ook deel je kennis en ervaringen met professionals van andere organisaties, wat erg leerzaam is.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bespreking van NEN 8048-1 en de NVVK gedragscode Budgetbeheer;
  • stabilisatie, preventie, begeleiding en nazorg;
  • budgetcoaching, beschermingsbewind en de budgetbeheerrekening;
  • opstellen en uitvoeren van een maandbegroting, een budget- en meerjaren betaalplan.

Resultaat

Je krijgt alle basiskennis die nodig is om een goede start te maken als schulddienstverlener. Je weet wat alle werkzaamheden inhouden, hoe schulddienstverlening is georganiseerd, met welke wet- en regelgeving je te maken krijgt en hoe je op de juiste manier gesprekken voert om te komen tot een goed plan van aanpak en een gemotiveerde cliënt.

Je ontvangt een “Certificaat” indien je de cursus hebt bijgewoond.

Data

Woensdag 20 november 2019

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 350,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).