Geaccrediteerd

Omgaan met weerstand

Utrecht Klassikaal (op locatie/online) 1 dag

Als hulpverlener hebben we allemaal wel eens te maken met weerstand van de inwoner. Als er sprake is van weerstand, dan kan dit invloed hebben op de hulpverlening. Je staat door weerstand soms tegenover de inwoner, in plaats van naast de inwoner. Daarnaast kan weerstand in sommige situaties leiden tot agressie. Maar hoe herken je weerstand bij de inwoner? En hoe ga je hiermee om? Hoe voorkom je dat een situatie met weerstand escaleert?  

 

Direct inschrijven

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

De cursus is bestemd voor alle medewerkers die direct contact hebben; in een spreekkamer, tijdens een huisbezoek, aan de balie of telefonisch. 

Leervorm

De training bestaat uit een groepsles, die klassikaal op locatie en/of online wordt aangeboden. Een online groepsles wordt verzorgd in een virtueel klaslokaal. Hier ontmoet je de docent en je mededeelnemers, waar aandacht is voor interactie en kennisdeling. 

 

In groepsverband leren is samen leren, ervaringen delen, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. 

Programma

Tijdens de training omgaan met weerstand komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • De verschillende vormen van weerstand; 
  • Herkenning en inschatting van weerstand; 
  • Verbale en non-verbale houding bij weerstand; 
  • Wat kun je in welke situatie doen?; 
  • Gesprekstechnieken; 
  • Oefenen met acteur. 

Resultaat

Na afloop van de training omgaan met weerstand ben je in staat om weerstand te herkennen. Daarnaast heb je handvatten om met weerstand om te gaan en in te zetten op gedragsverandering. 

 

Certificaat 

Je ontvangt een “certificaat” indien je de cursus hebt bijgewoond. Op het certificaat staan de accreditatiepunten vermeld.

 

Accreditatie
De training ‘Omgaan met weerstand’ is SKJ geaccrediteerd voor in totaal 7,50 punten.

 

 

Heb je een NFG registratie? Dan kun je de punten voor deze training als bij- of nascholing registreren.

Data

Woensdag 27 september 2023 9.30-16.30 uur

Studiekosten

De kosten voor de training zijn: € 570,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).