De Omgevingswet in de praktijk

Utrecht Meerdere startdata Klassikaal (op locatie/online) 1 dag €450,-

Met de komst van de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. De Omgevingswet bundelt en moderniseert in 1 wet alle wetten voor de leefomgeving. Het is de grootste stelselwijziging sinds de invoering van de grondwet.

 

Door de deregulering en nieuwe regelgeving gaat er veel veranderen voor de gemeenten, overheid en burgers. Initiatieven vanuit de samenleving worden gestimuleerd en de overheid krijgt steeds meer een faciliterende rol. Dit vraagt om een andere manier van werken.

 

Welke veranderingen gaan er nu plaatsvinden? Wat zijn de gevolgen voor uw organisatie? Hoe kunt u hiermee omgaan? Na afloop van de cursus heeft u een antwoord op deze vragen. U kent de belangrijkste ontwikkelingen rondom de Omgevingswet en u heeft diverse ideeën om hiermee aan de slag te gaan.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

De eendaagse cursus De Omgevingswet in de praktijk is interessant voor medewerkers bij een gemeente, provincie of waterschap.

Leervorm

De cursus bestaat uit een groepsles, die klassikaal op locatie en/of online wordt aangeboden. Een online groepsles wordt verzorgd in een virtueel klaslokaal. Hier ontmoet je de docent en je mededeelnemers, waar aandacht is voor interactie en kennisdeling.

 

In groepsverband leren is samen leren, ervaringen delen, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring.

 

Daarnaast kan deze training ook incompany worden uitgevoerd.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

  • Achtergrond, aanleiding, voorgeschiedenis; 
  • Doelen, uitgangspunten, verbeteringen; 
  • Wetgevingshuis; 
  • Fysieke leefomgeving; 
  • Inhoudsopgave Omgevingswet; 
  • Kerninstrumenten; 
  • Participatie; 
  • De Omgevingswet in de praktijk; kansen en uitdagingen;
  • De Omgevingswet binnen uw organisatie; behandelen van praktijkgerichte casuïstiek. 

Tijdens de cursus werken we met praktijkgerichte casuïstiek waaraan de theorie wordt gekoppeld. De casuïstiek is toegesneden op het werken met de Omgevingswet en wat dit voor uw werkpraktijk betekent. Tijdens de cursus kunt u uw eigen praktijkcases inzetten om antwoorden te krijgen op uw (leer)vragen.

Resultaat

Je ontvangt een “Bewijs van deelname” indien je de cursus De Omgevingswet in de praktijk hebt bijgewoond.

Data

Maandag 14 juni 2021

 

Maandag 11 oktober 2021

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 450,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).