Geaccrediteerd

Opleiding verpleegkundig leiderschap en positionering (niveau 5/6)

Utrecht 14 september 2020 Klassikaal (op locatie/online) 9 dagen 8 uur €4100,-

Je bent hbo-verpleegkundige en werkzaam binnen de thuiszorg of ouderenzorg (VVT sector). Je geeft persoonsgerichte zorg aan je cliënten en hun mantelzorgers en werkt samen met teamleden van verschillende differentiaties.

 

De positie van de hbo verpleegkundige staat landelijk in de schijnwerpers. Als hbo-verpleegkundige ben je een spin in het web, je bent een informele leider en neemt de regie in het totale zorgproces.

 

Maar hoe doe je dat precies? Welke competenties heb je daar voor nodig en hoe ontwikkel je verder? Bender biedt de opleiding verpleegkundig leiderschap en positionering (nivo 5/6) waar deze drie pijlers aan de orde komen.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Je bent betrokken bij mensen die zorg, ondersteuning en begeleiding nodig hebben in hun dagelijkse leven. Binnen een intramurale setting of werkzaam binnen de thuiszorg. Daarnaast ben je coördinator en ondersteun je een zorgteam.

 

Je beschikt over een diploma hbo verpleegkunde.

 

Leervorm

De opleiding bestaat uit meerdere groepslessen, die klassikaal op locatie en/of online worden aangeboden. Een online groepsles wordt verzorgd in een virtueel klaslokaal. Hier ontmoet je de docent en je mededeelnemers, waar aandacht is voor interactie en kennisdeling.

 

In groepsverband leren is samen leren, ervaringen delen, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met veel praktijkervaring. Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af. Kortom, een dynamische scholing waarin je nieuwe inzichten opdoet op het gebied van verandermanagement, sociale vaardigheden en beïnvloeden.

Programma

De opleiding waarin persoonlijk leiderschap en positionering centraal staat. Daarnaast werk je vanaf dag 1 aan je eigen persoonlijke ontwikkeling door middel van zelf opgestelde leerdoelen. Gedurende de opleiding werk je aan een case study waar je inzoomt en reflecteert op jezelf ten aanzien van positioneren. Middels een literatuurstudie ga je vanuit nieuwe inzichten en methodieken werken aan je ontwikkeling als persoonlijk leider en hoe je positie kunt nemen binnen jouw werkpraktijk.

 

De lessen vinden 1 x per 3 weken plaats, waardoor je de nieuwe inzichten gelijk kunt toepassen in je dagelijkse werkpraktijk.

 

De studiebelasting is ongeveer 8 uur per opleidingsdag.

Resultaat

Aan het einde van de opleiding ben je in staat…

… positie te nemen in je eigen zorgcontext;
… vanuit persoonlijke ontwikkeling verpleegkundig leiderschap te tonen;
… verpleegkundig leiderschap te tonen in totale zorgcontext;
… teamleden, cliënten en mantelzorgers te begeleiden en te coachen vanuit de zelfregie;
… om te gaan met weerstanden en inzicht in verander- en beïnvloedingsstijlen. 

Je ontvangt een “Certificaat” indien je minimaal 80% van de cursus hebt bijgewoond en met goed resultaat de case study afrondt.

 

Accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V.

 

Data

Maandag 14 september 2020

Maandag 5 oktober 2020

Maandag 26 oktober 2020

Maandag 16 november 2020

Maandag 7 december 2020

Maandag 11 januari 2021

Maandag 1 februari 2021

Maandag 22 februari 2021

Maandag 22 maart 2021

Studiekosten

De kosten voor de opleiding zijn: € 4.100,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).