Geaccrediteerd

Opleiding persoonlijk leiderschap en kwaliteit (niveau 4)

Utrecht 26 mei 2020 Klassikaal (op locatie/online) 9 dagen 8 uur €4100,-

Je bent mbo-4 verpleegkundige en werkzaam binnen de thuiszorg of ouderenzorg (VVT sector). Je geeft persoonsgerichte zorg aan je cliënten en hun mantelzorgers werkt samen met teamleden van verschillende differentiaties.

 

Gezien de ontwikkelingen binnen de zorg in Nederland, wil je handvatten in het leveren van kwaliteit en ben je op zoek hoe je de richtlijnen vanuit de kwaliteitskaders kunt toepassen in jouw werk. Je bent zoekende hoe jij je rol en functie beter kunt inzetten in je werk en je team om samen tot betere zorg en kwaliteit te komen. Daarnaast wil jij je verder ontwikkelen als de verpleegkundige die de coördinatie weet toepassen in de steeds complexer worden zorg.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Je bent betrokken bij mensen die zorg, ondersteuning en begeleiding nodig hebben in hun dagelijkse leven. Binnen een intramurale setting of werkzaam binnen de thuiszorg. Daarnaast ben je contactpersoon voor de cliënt en zijn mantelzorgers en coördineer je de zorg richting een disciplinair team en collega’s.

 

Je beschikt over een diploma mbo-4 verpleegkunde.

Leervorm

De opleiding bestaat uit meerdere groepslessen, die klassikaal op locatie en/of online worden aangeboden. Een online groepsles wordt verzorgd in een virtueel klaslokaal. Hier ontmoet je de docent en je mededeelnemers, waar aandacht is voor interactie en kennisdeling.

 

In groepsverband leren is samen leren, ervaringen delen, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met veel praktijkervaring. Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af. Kortom, een dynamische scholing waarin je nieuwe inzichten opdoet op het gebied van verandermanagement, sociale vaardigheden en beïnvloeden.

Programma

De opleiding waarin het proces van start van zorg tot aan het evalueren en bijstellen van de zorginzet centraal staat. Daarnaast werk je vanaf dag 1 aan je eigen persoonlijke ontwikkeling door middel van zelf opgestelde leerdoelen.

 

Gedurende het ontwikkelprogramma werk je aan een kwaliteitsverbeterplan waar je effectief je nieuwe inzichten vanuit het programma gaat toepassen, waarbij je een verbeterpunt gaat onderzoeken en uiteindelijk de kwaliteit hiervan gaat verhogen door nieuwe inzichten te implementeren in je praktijk.

 

De lessen vinden 1 x per 3 weken plaats, waardoor je de nieuwe inzichten gelijk kunt toepassen in je dagelijkse werkpraktijk

 

De studiebelasting van een huiswerkopdracht is ongeveer 8 uur per opleidingsdag.

Resultaat

Aan het einde van de opleiding ben je in staat…

… kwaliteit van zorg (kwaliteit van leven) als uitgangspunt voor en als speerpunt te hanteren in het hele zorgproces;
… leiderschap te tonen in de coördinatie van de cliëntenzorg in de breedste zin van het woord;
… proactief op te treden;
… effectief tijd in te delen door middel van timemanagement;
… een teamscan te maken ten behoeve van de samenwerking in het team;
… feedback te geven en te ontvangen;
… te werken met de dramadriehoek en andere methodieken die je handvatten geven;
… geven in de verander processen ten aanzien van het samenwerken;
… om te gaan met weerstanden;
… met elkaar intervisie te doen.

 

Je ontvangt een “Certificaat” indien je minimaal 80% van de opleiding hebt bijgewoond en met goed resultaat een kwaliteitsverbeterplan afrondt.

 

Accreditatie

De opleiding is geaccrediteerd door het kwaliteitsregister V&V.

Data

Dinsdag 26 mei 2020

Dinsdag 23 juni 2020

Dinsdag 8 september 2020

Dinsdag 29 september 2020

Dinsdag 27 oktober 2020

Dinsdag 17 november 2020

Dinsdag 15 december 2020

Dinsdag 26 januari 2021

Dinsdag 23 februari 2021

Studiekosten

De kosten voor de opleiding zijn: € 4.100,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).