Module 5: Proeve van bekwaamheid Wmo consulent

Utrecht Meerdere startdata Klassikaal 1 dag €395,-

Ben je benieuwd of je alle kennis en vaardigheden bezit die een Wmo consulent hoort te hebben? En wil je een certificaat als bewijs? Dan kun je bij Bender een proeve van bekwaamheid afleggen. Je krijgt intensieve en individuele feedback op de opdrachten. De proeve is een leerervaring op zich. En dus ook interessant als je al ervaring hebt als Wmo consulent.

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

De Proeve van bekwaamheid kun je af laten nemen na het afronden van één of enkele modules of de volledige opleiding Wmo consulent. Je kunt je ook aanmelden indien je al ervaring hebt als Wmo consulent en je jouw competenties wilt laten toetsen.

Leervorm

De proeve van bekwaamheid bestaat uit een kennis- en een praktijkgedeelte. In de kennistoets worden vragen gesteld over de inhoud van alle modules. Deze toets maak je thuis. Je krijgt van de docent een uitgebreide reactie. Daarna volgt de praktijkopdracht; het voeren van een ‘keukentafelgesprek’. Vooraf krijg je gegevens van een cliënt en bereid je je thuis voor op het gesprek. Voor het daadwerkelijke gesprek kom je naar onze locatie in Utrecht. Daar voer je het keukentafelgesprek met de cliënt (een acteur).


Na het gesprek reflecteer je op je werkwijze en hoor je van de acteur en van de beoordelaar hoe zij vonden dat het gesprek ging. Je krijgt waardevolle tips mee, waardoor je gesprekken met cliënten hierna nog beter gaan verlopen.


Het laatste onderdeel van de proeve is het maken van een rapportage. Thuis verwerk je de gegevens uit het keukentafelgesprek in een gespreksverslag en rapportage. Deze wordt nagekeken door de docent en ook hierop krijg je uitgebreid feedback.

Programma

Kennistoets = 1,5 uur (excl. zelfstudie)
Het gesprek (voorbereiding, uitvoering en nabespreking) = 2 uur
Verslaglegging = 1,5 uur

Resultaat

De beoordelaar geeft alle onderdelen een score. Aan de hand daarvan wordt bepaald of je de proeve met goed gevolg hebt afgelegd.

 

Als je de proeve van bekwaamheid met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je een certificaat. Zo kun je aan je huidige of toekomstige werkgever aantonen dat je de kennis en vaardigheden bezit die een Wmo consulent hoort te hebben.

Data

Dinsdag 11 juni 2019

 

Woensdag 15 januari 2020

Studiekosten

De kosten zijn € 395,- 

Voor een herkansing worden de volgende bedragen gerekend:

 

  • Kennistoets € 99,-
  • Rapportage € 99,-
  • Het gesprek € 197,-