Wmo en woonvoorzieningen

Utrecht 7 november 2019 Klassikaal 5 dagen €1775,-

Hoe kan je de inwoner ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen?

 

Je bent bekend met de Wmo maar als het gaat om woonvoorzieningen dan vind je dat nog lastig. Is er een indicatie vanuit de Wlz en is verhuizen is niet altijd de meest passende oplossing? Wat kan en mag er aangepast worden in een woning en wat gaat dat dan kosten? Je wilt niet overal advies voor vragen en wilt graag zelf meer kennis krijgen over de ergonomische, bouwkundige, technische, financiële en juridische aspecten die een rol spelen bij het verstrekken van maatwerkvoorzieningen om mensen zelfstandig te kunnen laten wonen. Je wilt in staat zijn om juiste afwegingen en keuzes te maken en mee te kunnen denken met de burger en de bouwkundige. Schrijf je in voor de cursus Wmo en woonvoorzieningen!

Schrijf je vandaag nog in!

Nu inschrijven

Doelgroep

Leervorm

Programma

Resultaat

Data

Studiekosten

Doelgroep

Je bent betrokken bij mensen die problemen hebben bij het zelfstandig wonen. Misschien ben je een externe Wmo-adviseur bij een adviesorganisatie? Of je bent (Wmo)-consulent bij een gemeente, in een wijkteam of behandelend ergotherapeut. In ieder geval beschik je over basiskennis van de Wmo en ziektebeelden.

Leervorm

Deze cursus wordt klassikaal aangeboden. Klassikaal leren is samen leren, kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen onder begeleiding van een docent met praktijkervaring. Ook deel je kennis en ervaringen met professionals van andere organisaties, wat erg leerzaam is.

Programma

Een cursus waarin het hele proces van selectie tot realisatie van woonvoorzieningen centraal staat. Na een aantal cursusdagen krijg je een huiswerkopdracht mee, die je maakt voorafgaande aan de volgende cursusdag. De studiebelasting van een huiswerkopdracht is ongeveer 1 uur per cursusdag. De cursus wordt gegeven door ervaren docenten met veel praktijkervaring. Theorie en praktijkopdrachten wisselen elkaar af. Kortom, een dynamische cursus waarin je het hele proces van selectie tot realisatie leert vorm te geven.

 

Let op: één cursusdag vindt plaats bij Pronk ergo in Zoetermeer. De andere cursusdagen vinden plaats in Utrecht.

Resultaat

Je leert …


… wat mag en moet binnen de Wmo op het gebied van woonvoorzieningen;
… een ergonomische analyse te maken;
… over de technische, bouwkundige en financiële consequenties van verschillende oplossingen;
… de goedkoopst adequate woonvoorziening te selecteren;
… over losse woonvoorzieningen, inpandige verbouwingen en oplossingen buitenshuis;
… diverse aanpassingsmogelijkheden voor rolstoelgebruik in de woning;
… een juiste keukenaanpassing te adviseren;
… een keuze te maken uit verschillende soorten tilliften;
… een programma van eisen op te stellen;
… een vertaling te maken naar een bouwkundige schets.

 

Je ontvangt een “Bewijs van deelname” indien je minimaal 80% van de cursus hebt bijgewoond.

Data

Donderdag 7, 14, 21, 28 november, 12 december 2019

Studiekosten

De kosten voor de cursus zijn: € 1.775,- (vrij van btw en inclusief lesmateriaal, koffie/thee/frisdrank en lunchbuffet).