Pannenkoeken voor alle coronamedewerkers GGD Gooi en Vechtstreek

Een leuk artikel in de Gooi en Eembode over de actie van Bender om alle coronamedewerkers bij de GGD Gooi en Vechtstreek eens smakelijk te verrassen! Hiermee wil Bender en de GGD Gooi en Vechtstreek hen bedanken voor een jaar lang hard werken in de strijd tegen corona.

Bron: Gooi en Eembode

“Als blijk van waardering voor hun inzet bij het vaccineren, uitvoeren van de coronatesten en bron- en contactonderzoek en het beantwoorden van de vragen op het coronacallcenter worden GGD-medewerkers deze week tijdens de lunch getrakteerd op pannenkoeken van Heikamp, in samenwerking met Bender.

De Bender Groep, het detacheringsbureau waar de meeste coronamedewerkers bij in dienst zijn, en de GGD Gooi en Vechtstreek willen de medewerkers hiermee bedanken voor ruim een jaar lang hard werken in de strijd tegen corona. “We zijn begonnen met acht medewerkers en zitten nu bijna op driehonderd”, zeggen coronaprojectmanager Kim Driessen van de GGD en Vincent Schoof van Bender. Het detacheringsbureau levert 95 procent van de medewerkers aan de GGD. “Zij hebben keihard gewerkt en het dus meer dan verdiend”, gaat Schoof verder. Hij spreekt van een ‘bijzondere klus waar we zijn ingerold’.

Volgende week wordt nog een groep van vijftig medewerkers klaargestoomd om de vaccinatiepiek in week 22 en 23 op te vangen. “Die houdt dan een week of drie aan”, vertelt Driessen. “Na week 27 hebben we de grootste hoos gehad. Begin juli moet dan iedereen zijn of haar eerste prik hebben gehad.” Eind week 21 – vrijdag 28 mei is de verwachting – wordt ook het Janssen-vaccin gezet. Driessen benadrukt dat een vaccin wordt toebedeeld aan een leeftijdscohort. Driessen: “Er zit geen vrije keuze in.” Morgenochtend rond de klok van negen uur verwacht de GGD de 100.000ste prik te kunnen zetten. “Daar maken we een momentje van. Het is toch een mijlpaal die we dan bereiken”, zegt GGD-woordvoerster Jakolien Schreijenberg. GGD-directeur René Stumpel zet deze persoon in het zonnetje.

Iedere dag van deze week staat de Heikamp-pannenkoekenkraam tijdens de lunchpauze op een andere GGD-locatie in regio. Vandaag in Naarden. De testlocaties in Huizen en Hilversum en het GGD-regiokantoor in Bussum werden eerder al verwend met de lekkernijen waarbij keuze was uit mosterdsoep, diverse (hartige) pannenkoeken en salades. Iedereen staat vrij te nemen wat hij/zij wil.

Nienke Steenbergen (35) staat nog na te genieten van haar pannenkoek met spek en ui. “Heel lekker, maar ik zit wel vol”, lacht ze. Ze werkt sinds april jl. voor Bender en waardeert deze geste enorm. “Echt een stukje waardering.” Ze is onlangs vanuit het noorden van het land verhuisd naar Nieuwe ter Aa (bij Breukelen) en zit even zonder werk. Ze zat in de jeugdzorg, maar dat wil ze voorlopig even achter zich laten. Nu ligt haar focus op de studie Medisch secretaresse. “Ik zat zonder werk en in plaats van thuiszitten, heb ik me aangemeld bij Bender.” Ze werkt als host en ontvangt de mensen, checkt de afspraak en bekijkt of de papieren in orde zijn. “Ik hoop dat ik ook bij administratie ingezet kan worden. Dat ligt dichterbij mijn studie” Nienke is blij met de beveiliging. “Een enkeling komt zonder papieren, maar wil toch een vaccinatie. Dat kan natuurlijk niet. En dan is het idee van beveiligers een prettig idee.” Inzet van deze sterke arm is overigens tot op heden nog niet nodig geweest.

Els Bleeker, die sinds 1987 in de zorg werkt en overmorgen zestig jaar wordt, geniet van haar mosterdsoep. Haar werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het zetten van de prikken, maar vaccins voorbereiden doet ze ook. Zij vond de advertentie op Indeed. “We willen corona de wereld uit helpen”, zegt ze resoluut. “En daar wil ik graag aan meewerken.” Zelf is ze doodsbang voor naalden en prikken, maar het zetten ervan vindt ze geen probleem. Ze gebruikt dit verhaal ook als een mooie afleidingsmanoeuvre. “Dan vragen de mensen wanneer ik ga prikken en vaak zit ie er dan al in”, lacht ze. Els en Nienke vertellen dat de mensen ook heel tevreden zijn. “We krijgen regelmatig een doos Merci of sapjes. De mensen zijn blij dat wij er zijn”, zeggen zij in koor. De testpaviljoens in Huizen en Hilversum krijgen respectievelijk vrijdag en zaterdag hun lekkernijen.

En de traktatie valt mooi samen met een prijs. “De GGD’en zijn samen met Erasmus MC winnaar van de BID Award voor Meest positieve overheidsorganisatie 2021”, meldt GGD-woordvoerster Schreijenberg. Samen hebben zij de prijs gekregen voor hun enorme inzet in de bestrijding van het coronavirus. De GGD’en onder meer voor het grootschalig testen, bron- en contactonderzoek en natuurlijk het mede uitvoeren van de grootste vaccinatieoperatie in de geschiedenis van Nederland. “Deze prijs is een enorme opsteker voor al die tienduizenden collega’s die zich nu al meer dan een jaar, zeven dagen per week inzetten voor de bestrijding van het coronavirus, en voor de collega’s die gezorgd hebben dat al die tijd ook het – minstens zo belangrijke – reguliere GGD-werk door is gegaan. En ons werk is nog lang niet klaar. We blijven ons onverminderd inzetten voor de gezondheid van alle Nederlanders nu en na corona”, aldus André Rouvoet, voorzitter van GGD GHOR Nederland, de koepelorganisatie van alle GGD’en.

De BID Positivity Awards maken onderdeel uit van de Big Improvement Day (BID). BID is in 2008 opgezet vanuit de behoefte om positieve ontwikkelingen in Nederland te belichten en verder te brengen. Andere genomineerden voor de award waren het Dijklander Ziekenhuis en de samenwerkende Veiligheidsregio’s.”

Bender met aandacht voor jouw groei!

Wij zoeken voor meerdere GGD’s vaccinatiemedewerkers en artsen. Bij Bender geven wij jou de persoonlijke aandacht die je verdient in de vorm van een interessante baan, persoonlijk contact, opleidingen en een aantrekkelijke beloning. Interesse in wat wij te bieden hebben? Bekijk hieronder het actuele aanbod aan vacatures bij de GGD.

Vacatures GGD