Ramadan in lockdown

Aan het woord: Asma Barrou, opleidingsassistent bij Bender. “Nog één week te gaan en dat zit de Ramadan er op voor dit jaar. Het vasten in deze maand is een van de vijf zuilen van de islam. Dit is voor ons een gezegende maand waarin wij moslims meer aandacht besteden aan het geloof, zelfdiscipline, bezinning en liefdadigheid.

Door de coronamaatregelen is de Ramadan dit jaar anders dan normaal. Samen met familie het vasten verbreken, is dit jaar helaas niet mogelijk. Ook zijn de moskeeën leeg en kun je na etenstijd dus niet meer naar de moskee om te bidden. Hier heb ik wel mijn teleurstelling over, want dit is ons nooit eerder overkomen. Het is voor vele moslims heel erg jammer maar ook wel begrijpelijk.

Tijdens de Ramadan haal ik veel steun uit mijn geloof. Vooral in deze tijden van onzekerheid en angst heb ik een houvast aan het geloof.

Wij hopen dat wij met het Suikerfeest wel weer bij elkaar mogen komen. Het Suikerfeest is een van de islamitische feesten die wij met veel zoetigheid en familie vieren als afsluiting van de Ramadan.

Ramadan Kareem!”