Traineeships ruimtelijk domein

Werken binnen het ruimtelijk domein betekent dat je verschil maakt voor de lokale overheid. Je werkt mee aan grote maatschappelijke vraagstukken die een bijdrage leveren aan een veilige en leefbare omgeving. Wil jij ook impact maken door het creëren, onderhouden, handhaven en beheren van de fysieke, duurzame leefomgeving voor burgers? Bij Bender krijg je direct een vast contract voor onbepaalde tijd en ga je aan de slag voor diverse uitdagende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers binnen het ruimtelijk domein.

Bekijk ruimtelijk domein traineeships

 

De traineeships

Er zijn diverse mogelijkheden om binnen het ruimtelijk domein aan de slag te gaan. Traineeships zoals Traineeship duurzaamheid, Traineeship adviseur wonen, Traineeship klimaatadaptatie, Traineeship ruimtelijke ontwikkeling, Traineeship ruimtelijke ordening en Traineeship planologie bieden jou de perfecte start voor jouw carrière binnen het ruimtelijk domein. In onze traineeships word jij in korte tijd opgeleid tot volwaardig specialist.

 

Waar kom je terecht?

Als je start met een traineeship bij Bender binnen het ruimtelijk domein dan ga je aan de slag op opdrachten bij verschillende overheidsinstanties zoals gemeenten, provincies of waterschappen.

 

Onze belofte

Wij doen jou de Bender Belofte van Aandacht en Groei. Zodat jij je duurzaam kan blijven ontwikkelen. Professioneel én persoonlijk. Als het aan ons ligt voor de komende jaren.

Uitgelichte traineeships

Traineeship Ruimtelijke ordening

Wat ga je doen? 

Jij zet als adviseur jouw kennis in bij gemeentes, provincies en regionale samenwerkingsverbanden. In de opdrachten die je uitvoert zit veel variatie. Een voorbeeld; je geeft advies over de herbestemming van een drietal leegstaande kerken of gaat aan de slag met omgevingsvergunningen, waarbij je aanvragen controleert en toetst aan de geldende bestemmingsplannen, het Bouwbesluit en de overige wet- en regelgeving (bijvoorbeeld een vergunningsaanvraag voor de verbouwing van een monumentaal pand). Een ander project zou kunnen zijn een herontwikkelingsproject waarbij een oude fabriek wordt omgebouwd tot een appartementencomplex.

Traineeship bekijken

Traineeship Adviseur wonen

Wat ga je doen? 

Als Adviseur wonen draag jij bij aan vernieuwend woonbeleid. In deze rol kom je veelal te werken op de afdeling Wonen en werk je nauw samen met verschillende stakeholders. Denk hierbij aan de provincie, burgers, ondernemers, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Je gaat in het veld aan de slag met thema’s als betaalbaarheid en beschikbaarheid, prestatieafspraken, huisvesting van bijzondere doelgroepen en duurzaamheid. Iedere opdracht is weer anders. Zo stel je de ene keer een woonzorgvisie op voor een gemeente en een andere keer werk je mee aan de huisvesting van vluchtelingen, statushouders en arbeidsmigranten.

Traineeship bekijken

Traineeship Duurzaamheid

Wat ga je doen? 

Als adviseur duurzaamheid zet jij je kennis in bij diverse opdrachtgevers in de publieke sector. Hier ga jij aan de slag met verschillende projecten rondom duurzaamheid, klimaatadaptatie en de energietransitie. Voorbeelden van projecten zijn de realisatie van groene daken bij kantoorpanden in een zakendistrict; het opzetten van een energieloket voor burgers; meewerken aan een beleidsplan over duurzame deelmobiliteit in de stad en het opstellen en uitwerken van wijkuitvoeringsplannen die voortvloeien uit de Transitievisie Warmte. Kortom: jij draagt bij dit traineeship dagelijks je steentje bij aan een mooie, veilige en leefbare omgeving.

Traineeship bekijken

Meer traineeships bekijken?

Bekijk alle ruimtelijk domein traineeships