Traineeships ruimtelijk domein

 

Werken binnen het ruimtelijk domein betekent werken aan grote maatschappelijke vraagstukken die een bijdrage leveren aan een veilige, duurzame en leefbare omgeving. De energietransitie, woningbouwopgave, omgevingswet, verduurzaming en huisvesting asielzoekers zijn zo maar een greep uit de thema’s waar jij mee aan de slag kan gaan. Wil jij ook impact maken door het creëren, onderhouden, handhaven en beheren van de fysieke, duurzame leefomgeving voor burgers? Bij Bender krijg je direct een vast contract voor onbepaalde tijd en ga je aan de slag voor diverse uitdagende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers binnen het ruimtelijk domein.

Bekijk ruimtelijk domein traineeships

 

De traineeships

Er zijn diverse mogelijkheden om binnen het ruimtelijk domein aan de slag te gaan. Heb je nog weinig tot geen ervaring bij de overheid? Volg dan één van onze young professional programma’s. Deze bieden jou de perfecte start voor jouw carrière binnen het ruimtelijk domein. Young professional programma’s die binnenkort van start gaan zijn; Adviseur duurzaamheid, Adviseur wonen, Adviseur vastgoed en grondzaken en Adviseur ruimtelijke ordening.

Waar kom je terecht?

Als je start met een traineeship bij Bender binnen het ruimtelijk domein dan ga je aan de slag op opdrachten bij verschillende overheidsinstanties zoals gemeenten, provincies of waterschappen.

 

Onze belofte

 

Uitgelichte traineeships

Traineeship Adviseur wonen

Wat ga je doen? 

Als adviseur wonen draag jij bij aan vernieuwend woonbeleid. In deze rol kom je veelal te werken op de afdeling Wonen en werk je nauw samen met verschillende stakeholders. Denk hierbij aan de provincie, burgers, ondernemers, woningcorporaties en projectontwikkelaars. Je gaat in het veld aan de slag met thema’s als betaalbaarheid en beschikbaarheid, prestatieafspraken, huisvesting van bijzondere doelgroepen en duurzaamheid. Iedere opdracht is weer anders. Zo stel je de ene keer een woonzorgvisie op voor een gemeente en een andere keer werk je mee aan de huisvesting van vluchtelingen, statushouders en arbeidsmigranten.

Traineeship bekijken

Traineeship Vastgoed & Grondzaken

Wat ga je doen? 

Als adviseur vastgoed & grondzaken zorg je voor een optimale grondinrichting en maak jij plannen tot werkelijkheid! Tijdens jouw projecten kom jij vooral te werken op de afdeling vastgoed en grondzaken binnen de lokale overheid. Hier ga je bijvoorbeeld aan de slag als beleidsmedewerker, vastgoedadviseur, juridisch adviseur of projectmedewerker asset management. In de werkzaamheden zit veel variatie, zoals adviseren bij aan- en verkoop van o.a. vastgoed, communiceren met de verschillende stakeholders, opstellen van overeenkomsten en bijdragen aan beleidsvorming. Jouw werk is zowel politiek, maatschappelijk als commercieel relevant.

Traineeship bekijken

Traineeship Ruimtelijke ordening

Wat ga je doen? 

Jij zet als adviseur jouw kennis in bij gemeentes, provincies en regionale samenwerkingsverbanden. In de opdrachten die je uitvoert zit veel variatie. Een voorbeeld; je geeft advies over de herbestemming van een drietal leegstaande kerken of gaat aan de slag met omgevingsvergunningen, waarbij je aanvragen controleert en toetst aan de geldende bestemmingsplannen, het Bouwbesluit en de overige wet- en regelgeving (bijvoorbeeld een vergunningsaanvraag voor de verbouwing van een monumentaal pand). Een ander project zou kunnen zijn een herontwikkelingsproject waarbij een oude fabriek wordt omgebouwd tot een appartementencomplex.

Traineeship bekijken

Traineeship Duurzaamheid en Energietransitie

Wat ga je doen? 

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie naar een duurzame samenleving? Hier volg je trainingen met onderwerpen als klimaatadaptatie, burgerparticipatie, verduurzaming van (maatschappelijk) vastgoed en de ontwikkeling van aardgasvrije wijken. Ook doe je kennis op over zaken die goed van pas komen in jouw rol binnen het gemeentelijk werkveld, zoals politiek-bestuurlijke sensitiviteit en het schrijven van collegevoorstellen en beleidsnota’s. Voorbeelden van opgaven: de realisatie van groene daken bij kantoorpanden, het opzetten van een energieloket of het meewerken aan een beleidsplan over duurzame deelmobiliteit.

Traineeship bekijken

Meer traineeships bekijken?

Bekijk alle ruimtelijk domein traineeships