Bender zorgt voor nieuwe verbinding in het ruimtelijk domein

Gülden Elvan (Regiomanager Bender) en Rob Bruinink (Senior Professional Bender) hebben jaren geleden samengewerkt. Rob heeft Gülden achttien jaar geleden aangenomen en onlangs heeft Gülden hem aangenomen! Een hernieuwde samenwerking is geboren.

 

De eerste ronde

Lachend halen ze gezamenlijke herinneringen op want het is alweer achttien jaar geleden dat ze elkaar leerden kennen. Gülden Elvan (Regiomanager Ruimtelijk domein bij Bender) studeerde af aan de HEAO MER en deed haar afstudeeronderzoek bij het Zwolse adviesbureau Milcura. Rob Bruinink, die daar toen manager was, was dringend op zoek naar personeel. “Gülden begon na haar afstuderen als adviseur. Ze moest letterlijk ‘de boer op’ in gemeente Dinkelland. Dat ging haar redelijk goed af, al kwamen we wel tot de conclusie dat haar talenten elders lagen. Met haar prettige verschijning, open houding, gevoel voor humor en commerciële gedrevenheid is ze later aangesteld tot accountmanager. Ik heb haar zelf nog ingewerkt.”

De tweede ronde

Na 13 jaar Milcura maakt Rob een overstap naar het Friese buro Sinnema Overheidsadvies (nu Exsin), hun wegen werden gescheiden. Rob gaat daar aan de slag als directeur en deed ook best wat acquisitie erbij. In het werkveld, liepen ze elkaar letterlijk tegen het lijf. In het gemeentehuis van Bergh. Na een kop koffie en de nodige verhalen van vroeger opgehaald te hebben, ging er niet veel tijd overheen dat ook Gülden besloot om aan de slag te gaan bij Sinnema. In eerste instantie in de rol van accountmanager en later groeide ze door tot regiomanager. Naast de commerciële taken, kreeg ze ook de verantwoordelijkheid om een afdeling aan te sturen. “Dat ging haar goed af, alhoewel het niet altijd de makkelijkste collega’s waren, aldus Rob.”

Niet de meest makkelijke collega’s?

Glimlachend en met de nodige anekdotes laten Rob en Gülden wat casussen voorbij komen. “Ieder domein kent zo zijn eigen type professionals. Typerend voor het domein ruimte is wel de ‘frisse dwarsdenker’ beschrijft Rob. Iemand met een gezonde doses ‘eigenwijsheid’ op zak. Het ruimtelijk domein is relatief klein, iedereen kent iedereen en met de geruime werkervaring van Gülden ken je de pappenheimers inmiddels wel. Het domein en de professionals die erin werken vragen aandacht en Gülden is in staat om die optimaal te bieden.”

Ding ding; de derde ronde!

Na vier jaar collega’s te zijn geweest bij Sinnema gaan Rob en Gülden ieder hun eigen weg. Totdat Gülden in mei 2021 bij Bender begint. “Vanuit mijn netwerk begreep ik dat men bij de FUMO al een tijdje op zoek was naar een beleidsadviseur VTH,  in verband met ziekte van een collega daar. Ik wist dat het niet makkelijk zou worden om iemand te vinden, maar ben vol enthousiasme aan de slag gegaan. Tijdens een lunch met een oud-collega vroeg ik of hij nog iemand in zijn netwerk kent voor deze functie. Hij noemde Rob als potentiële kandidaat. Zo is het contact met Rob weer tot stand gekomen.

Good old times

Rob vertelde dat hij sinds vier jaar aan de slag is als zelfstandig professional via zijn eigen bedrijf MW Coaching en Advies. Hij heeft onder andere opdrachten uitgevoerd bij drie Omgevingsdiensten, een Waterschap en diverse gemeenten. De functie van beleidsadviseur VTH hebben we uitgebreid besproken en natuurlijk het werken voor Bender.

“En nu heeft Gülden mij aangenomen! Bender bevalt mij tot nu toe erg goed, de organisatie straalt een zekere warmte uit en daarnaast is de backoffice strak georganiseerd. Complimenten hoor!” Bijzonder om elkaar na jaren weer zakelijk verder op weg te kunnen helpen! Op nog een lange voortzetting.

 

Werken in het ruimtelijk domein