Traineeships sociaal domein

Werken in het sociaal domein betekent een bijdrage kunnen leveren aan de zelfredzaamheid van inwoners van gemeenten. Of het nu gaat om mensen met een hulpvraag, schulden of gezinsproblemen. Iedereen heeft recht op hulp en ondersteuning. Dit past jou goed, want jij bent iemand die anderen graag op weg helpt naar een toekomst met perspectief. Bij Bender krijg je direct een vast contract voor onbepaalde tijd en ga je aan de slag voor diverse uitdagende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers binnen het sociaal domein.

Bekijk sociaal domein traineeships

 

De traineeships

Er zijn diverse mogelijkheden om binnen het sociaal domein aan de slag te gaan. Traineeships zoals Traineeship Wmo, Traineeship jeugdconsulent, Traineeship schuldhulpverlening, Traineeship beleid sociaal domein, Traineeship klantmanager werk & inkomen en Traineeship generalist bieden jou de perfecte start voor jouw carrière binnen het sociaal domein. In onze traineeships word jij in korte tijd opgeleid tot volwaardig vakspecialist.

 

Waar kom je terecht?

Als je start met een traineeship bij Bender binnen het sociaal domein dan ga je aan de slag op opdrachten bij verschillende gemeenten, sociale wijkteams of centra voor jeugd & gezin.

 

Onze belofte

Wij doen jou de Bender Belofte van Aandacht en Groei. Zodat jij je duurzaam kan blijven ontwikkelen. Professioneel én persoonlijk. Als het aan ons ligt voor de komende jaren.

Uitgelichte traineeships

Traineeship jeugdconsulent

Wat ga je doen? 

Als jeugdconsulent behandel je aanvragen vanuit de gemeente en bied je hulp en ondersteuning aan gezinnen, jongeren en kinderen met een hulpvraag. Denk bijvoorbeeld aan psychosociale hulp, problemen op school of hulp bij de opvoeding. Door middel van huisbezoeken onderzoek jij de situatie van deze gezinnen en ga je het gesprek aan met kinderen en ouders om de hulpvraag helder te krijgen. Ook stel je de indicaties, schrijf je het plan van aanpak en schakelt indien nodig specialistische hulpverlening in of geeft zelf een opvoed ondersteunend advies.

Traineeship bekijken

Traineeship Wmo

Wat ga je doen? 

Als Wmo consulent behandel je aanvragen die bij de gemeente binnenkomen rondom de zelfstandig- en zelfredzaamheid van inwoners van die gemeente. Je gaat op huisbezoeken en voert keukentafelgesprekken om de hulpvraag en situatie in kaart te brengen. Vervolgens ga je op zoek naar mogelijke oplossingen voor de hulpvraag, zoals bijvoorbeeld een traplift, persoonlijk vervoer of dagbesteding. Jij toetst of de hulpbehoevende volgens de Wmo wet- en regelgeving recht heeft op deze voorzieningen en stelt de indicatie.

Traineeship bekijken

Traineeship schuldhulpverlening

Wat ga je doen? 

Als schuldhulpverlener begeleid je inwoners van de gemeenten met schulden weer richting een schuldenvrije situatie. Dit doe je door de oorzaken van de schulden helder te krijgen, de hoogte van de schulden en gehele financiële situatie in kaart te brengen. Vervolgens stel je een plan van aanpak op om samen met de schuldenaar de schulden op te lossen. Ook onderhandel je en houd je contact met de schuldeisers over het afhandelen van de openstaande schulden en helpt de schuldenaar met het aanvragen van betalingsregelingen.

Traineeship bekijken

Meer traineeships bekijken?

Bekijk alle sociaal domein traineeships