Traineeships sociaal domein

 

Werken in het sociaal domein betekent een bijdrage kunnen leveren aan de zelfredzaamheid van inwoners van gemeenten. Of het nu gaat om mensen met een hulpvraag, schulden of gezinsproblemen. Iedereen heeft recht op hulp en ondersteuning. Dit past jou goed, want jij bent iemand die anderen graag op weg helpt naar een toekomst met perspectief. Bij Bender krijg je direct een vast contract voor onbepaalde tijd en ga je aan de slag voor diverse uitdagende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers binnen het sociaal domein.

Bekijk sociaal domein traineeships

 

De traineeships

Er zijn diverse mogelijkheden om binnen het sociaal domein aan de slag te gaan. Traineeships zoals Traineeship Wmo, Traineeship jeugdconsulent, Traineeship schuldhulpverlening, Traineeship beleid sociaal domein, Traineeship klantmanager werk & inkomen en Traineeship generalist bieden jou de perfecte start voor jouw carrière binnen het sociaal domein. In onze traineeships word jij in korte tijd opgeleid tot volwaardig vakspecialist.

 

Waar kom je terecht?

Als je start met een traineeship bij Bender binnen het sociaal domein dan ga je aan de slag op opdrachten bij verschillende gemeenten, sociale wijkteams of centra voor jeugd & gezin.

 

Onze belofte

 

Uitgelichte traineeships

Traineeship jeugdconsulent

 Wat ga je doen? 

Als jeugdconsulent behandel je aanvragen vanuit de gemeente en bied je hulp en ondersteuning aan gezinnen, jongeren en kinderen met een hulpvraag. Denk bijvoorbeeld aan psychosociale hulp, problemen op school of hulp bij de opvoeding. Door middel van huisbezoeken onderzoek jij de situatie van deze gezinnen en ga je het gesprek aan met kinderen en ouders om de hulpvraag helder te krijgen. Ook stel je de indicaties, schrijf je het plan van aanpak en schakelt indien nodig specialistische hulpverlening in of geeft zelf een opvoed ondersteunend advies.

Traineeship bekijken

Traineeship Wmo

Wat ga je doen? 

Als Wmo consulent behandel je aanvragen die bij de gemeente binnenkomen rondom de zelfstandig- en zelfredzaamheid van inwoners van die gemeente. Je gaat op huisbezoeken en voert keukentafelgesprekken om de hulpvraag en situatie in kaart te brengen. Vervolgens ga je op zoek naar mogelijke oplossingen voor de hulpvraag, zoals bijvoorbeeld een traplift, persoonlijk vervoer of dagbesteding. Jij toetst of de hulpbehoevende volgens de Wmo wet- en regelgeving recht heeft op deze voorzieningen en stelt de indicatie.

Traineeship bekijken

Traineeship werk en inkomen

Wat ga je doen? 

Wil jij bijdragen aan de sociale zekerheid van inwoners van de gemeente en hen begeleiden richting de arbeidsmarkt? In dit traineeship groei jij in 2,5 jaar door van starter tot allround klantmanager werk en inkomen. Als junior heb je de verantwoordelijkheid tot o.a. het beoordelen van het recht op bijstand, onderzoeken van fraudesignalen, beheren van je eigen caseload, begeleiden en coachen van klanten. Daarna kun je doorgroeien tot senior professional, kwaliteitsmedewerker, projectleider of beleidsmedewerker.

Traineeship bekijken

Meer traineeships bekijken?

Bekijk alle sociaal domein traineeships