Steentje bijdragen aan duurzaamheid en klimaatadaptatie

Stefan is beleidsmedewerker duurzaamheid en energie. Sinds februari 2020 werkt hij als beleidsmedewerker duurzaamheid bij de gemeente Katwijk aan de duurzaamheidsagenda en klimaatadaptatie.

Hoe ben je bij Bender gekomen?

Na mijn studie milieukunde heb ik 8 jaar gewerkt als adviseur bij een ingenieursbureau. Ik heb hier veel geleerd en had met mijn vaste contract een fijne zekerheid, maar ik kreeg het gevoel dat ik meer met mijn studie wilde doen. Ik wilde echt iets betekenen voor mijn omgeving en werken aan duurzaamheid. Via Bender heb ik een mooie kans gekregen om een carrièreswitch te maken waarbij ik veel zekerheid kreeg. Na het traineeship

Leg eens uit, duurzaamheidsagenda en klimaatadaptatie?

De duurzaamheidsagenda van de gemeente Katwijk is een agenda met de belangrijkste duurzaamheidsthema’s en onderwerpen in de komende 5 jaar. Er staat in dat de gemeente wil werken aan een energietransitie, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie en een circulaire economie. Het houdt in dat de gemeente de komende 5 jaar een aantal ambities heeft om klimaatverandering te beperken(mitigatie) en de openbare ruimte tegelijkertijd wil aanpassen aan een veranderend klimaat (adaptatie). Zoals de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de openbare ruimte voor te bereiden op nattere en warmere periodes. Een voorbeeld hiervan is meer groen in de straat om verkoeling te geven en water goed op te vangen.

Wat houdt je werk in?

Mijn werk is heel divers. Ik werk samen in een team aan het opstellen van beleid voor klimaatadaptatie waarbij we gesprekken voeren met ketenpartners, enquêtes opstellen, wethouders adviseren en teksten schrijven. Voor de duurzaamheidsagenda heb ik bijeenkomsten georganiseerd, overleggen gevoerd en heb ik het bestuurlijke proces tot de vaststelling begeleid. Ik geef ondersteuning aan de duurzaamheidswethouder om zijn taken uit te voeren.

Wat vind je het leukste aan het werk?

Mijn werk is divers, hierdoor kan ik elke dag met iets anders bezig zijn. Daarnaast is het fijn dat het opstellen van nieuw beleid geen in cement gegoten structuur heeft, waardoor ik veel met collega’s kan sparren over welke stap we als volgende moeten zetten. Tot slot is het leuk dat ik alle lagen van de samenleving tegenkom, van bewoner tot wethouder en is iedereen belangrijk om te komen tot een gedragen beleid.

 

image

Bender met aandacht voor jouw groei!

Het is belangrijk om een baan te vervullen waar je blij van wordt, nieuwe energie van krijgt en waarbij je bouwt aan je toekomst.  Samen met jou bepalen we wat de meest optimale invulling is van je carrière. Binnen het ruimtelijk domein zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je daar eens over sparren? Je kunt altijd een mailtje sturen naar Jelke van Oosten of hem direct even bellen: 0638160534.

 

Interesse in wat wij te bieden hebben?

Werken in het ruimtelijk domein