Tozo voor grensondernemers

Aan het woord: Semhar Bahlbi, professional in het sociaal domein. Semhar voert voor de gemeente Maastricht de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) uit. De Tozo is een van de maatregelen van het kabinet om zelfstandig ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Bender heeft meerdere professionals opgeleid om de Tozo te kunnen uitvoeren bij diverse gemeentes. Wat maakt de rol van Semhar zo uniek?

Semhar: “Mijn regiomanager benaderde mij een aantal maanden geleden of ik interesse had in het uitvoeren van de Tozo voor de gemeente Maastricht. Omdat ik eerder al de e-learning Bbz (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) had afgerond had ik al een goede basis voor de Tozo opleiding. Bender heeft de Tozo opleiding volledig via Zoom aangeboden, hierdoor zijn er heel snel genoeg professionals opgeleid om in de grote vraag vanuit gemeentes te kunnen voorzien.

Een bijzonder onderdeel van de Tozo is de financiële steunmaatregel voor grensondernemers. Hier houdt Semhar zich voornamelijk mee bezig. “Maastricht is de enige gemeente in Nederland die de Tozo uitvoert voor grensondernemers. Ik onderzoek en beoordeel aan de hand van de ontvangen bewijsstukken of de grensondernemers recht hebben op een bedrijfskrediet. De gevolgen van de coronacrisis zijn voor veel ondernemers erg zwaar. Dat ik door middel van mijn werk deze ondernemers kan helpen, geeft mij het gevoel dat ik toch op een bepaalde manier iets positiefs kan bijdragen. Ik vind het leuk dat ik een unieke rol mag vervullen doordat de Tozo een nieuw opgezette regeling is en ik deze voor grensondernemers mag uitvoeren.”

Waar Bender is, ontstaat groei

Net als Semhar heeft Bender veel professionals opgeleid om de Tozo te kunnen uitvoeren. Heeft u behoefte aan extra mankracht om de hoeveelheid Tozo aanvragen af te handelen? Of wilt u meer weten over wat Bender voor u kan betekenen in het sociaal domein? Neem dan contact op met André van Maaswaal, regiomanager in het sociaal domein. U kunt hem bereiken per mail of op het nummer: 06-81085881.