Traineeship klantmanager Werk & Inkomen

Ons traineeship klantmanager werk & inkomen is niet alleen een mooie volgende stap in je carrière. Het is ook dé kans om samen met een enthousiaste groep professionals praktisch te leren, je professionele netwerk te vergroten en direct ervaring op te doen bij nieuwe opdrachtgevers. En dat allemaal met een contract op zak. Jouw carrière, voor elkaar.

Theorie
De opleiding duurt drie tot vier weken. Hierin behandelen we de theorie, maar dan wel vanuit een praktische invalshoek. Je wordt onder andere getraind in gesprekstechnieken en het maken van rapportages en beschikkingen. Ook leer je meer over het wettelijke kader rondom de Participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving. De opleiding wordt verzorgd door ervaren trainers en docenten. Zij zijn werkzaam in de praktijk en daardoor altijd op de hoogte van de actualiteiten in hun vakgebied. Deze periode sluit je af met een examen.

Praktijk
Na het afronden van het theoretische gedeelte breng je de opgedane kennis direct in de praktijk bij één van onze opdrachtgevers. Deze periode duurt acht tot tien weken. Tijdens deze periode krijg je de kans om de opdrachtgever te overtuigen van jouw kennis, kwaliteiten en kunde. Hierna kun je zelfstandig aan het werk als klantmanager Werk en Inkomen en kom je in dienst bij SCIOPENG.

Werken bij SCIOPENG
De klantmanager beoordeelt het recht op een bijstandsuitkering, onderzoekt fraudesignalen en beheert een caseload. Als klantmanager ben je ondernemend en werk je altijd klantgericht. Je kennis van het juridische kader (wet- en regelgeving) is uitstekend en altijd up-to-date. Op basis van de juiste juridische en sociale argumenten weet je een juiste beslissing te nemen over de al dan niet toekenning van de uitkering. Daarnaast begeleid en motiveer je klanten van onze opdrachtgevers op een enthousiaste en creatieve wijze richting de arbeidsmarkt. Natuurlijk stuur je hierbij altijd op zelfredzaamheid van de klant. Als klantmanager bij SCIOPENG word je gedetacheerd bij (inter)gemeentelijke diensten Sociale Zaken, Participatie en Inkomen. Een mooie start van je carrière binnen het sociaal domein.

Wij vragen professionals

 • met een relevante afgeronde hbo- of wo- opleiding zoals Sociaal Juridische Dienstverlening, Sociaal Recht of een soortgelijke opleiding.
 • met een detacheringsmentaliteit (flexibel, representatief, bereid om te reizen etc.)
 • met de ambitie om topper te zijn binnen de uitvoering van de Participatiewet
 • met stage- en/of werkervaring binnen de sociale sector
 • een rijbewijs (B)

Wat bieden wij jou?

 • Goed salaris vanaf het moment dat je in dienst treedt
 • Personal coaching en buddysysteem
 • Interne opleidingen (CRKBO en SKJ geregistreerd)
 • Bonusregeling
 • Lease-auto
 • Uitstekende doorgroeimogelijkheden
image

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze traineeships of wil je weten wanneer de eerstvolgende traineeship van start gaat? Neem dan contact met ons op of bekijk alle vacatures op onze website.