Doorgroei Dinsdag: van mbo naar hbo-v verpleegkundige

Aan het woord: Melanie Hoedjes, student opleiding hbo-v bij Bender.

Mijn naam is Melanie Hoedjes en in december 2018 ben ik gestart als mbo verpleegkundige binnen de organisatie Bender. In februari 2019 ben ik gestart met de opleiding hbo-v.

Waarom Bender?

De reden waarom ik de opleiding bij Bender ben gaan volgen is, omdat je naast de opleiding ook op verschillende werkplekken werkt. Doordat je bij verschillende opdrachtgevers werkt leer je ook in de praktijk om te gaan met veranderingen en wordt je flexibiliteit steeds groter. Daarnaast kom je ook steeds een andere manier van werken tegen wat goed is voor je eigen ontwikkeling als verpleegkundige. Bender luistert goed naar je wensen en dat maakt de samenwerking prettig.

Hoe bevalt de opleiding hbo-v?

Mijn ervaring tot nu toe met de opleiding hbo-v is dat je gemotiveerd en gedisciplineerd moet zijn om je zelf naast je werk toe te zetten aan school. Wanneer je dit op de juiste manier doet is de opleiding van de LOI goed te doen. Een keer in de maand wordt er een lesdag gegeven door leraren van de LOI. Mijn ervaring met deze leraren is dat ze goed de praktijk en de theorie samen kunnen brengen, dit komt omdat deze leraren zelf ervaring hebben in de zorg.

Wat ik het meest fijn vind aan de opleiding is dat je op je eigen tempo de opdrachten kunt uitvoeren. Wel is het belangrijk om op schema te blijven, maar als je dat door hebt dan gaat het prima.

Traineeships

Ben je een nieuwkomer binnen de zorg en heb je (bijna) een diploma op minimaal mbo 4-niveau? Kom maar op! Bender biedt jou een fantastische start. In maart 2021 gaan we van start met het volgende traineeship:

Hbo-v niveau 4 naar 6

Bender in de zorg

Je bent een talentvolle verpleegkundige of verzorgende IG en je wilt het beste uit jezelf halen. Het liefst ontwikkel je je binnen verschillende zorginstellingen, maar dan wel met de persoonlijke begeleiding van een betrokken en leuke werkgever. Met alle aandacht voor jouw groei, professioneel en persoonlijk. Bender biedt je dat. Werken in de zorg >>