Gemeenten kiezen steeds vaker voor de Bender Academie als vaste opleidingspartner

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om de Bender Academie voor meerdere jaren als opleidingspartner in huis te halen. Dit biedt meer continuïteit en kwaliteit en meer slagkracht bij veranderend(e) wetgeving of beleid, waardoor snel een kennisslag moet worden gemaakt.

 

Integraal verbinden

Een recent voorbeeld is de inzet van de Bender Academie in de Achterhoek. Daar werken de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk al vele jaren met elkaar samen. De gemeenten streven ernaar om kwalitatief steeds betere en kosten-effectievere hulp en ondersteuning voor inwoners van de Achterhoek te realiseren.

De acht gemeenten streven ernaar een nadrukkelijke rol te spelen in het aan elkaar knopen en integraal verbinden van de diverse domeinen (zorg, werk, onderwijs, etc.). De gemeenten willen komende jaren meer participatie, vitaliteit en zelfredzaamheid van de inwoner realiseren. Hiervoor wordt een nieuwe werkwijze geïntroduceerd op basis van een drietal klantreizen.

Bender Academie

De Bender Academie verzorgt de komende verdiepingsmodule waarbij de ‘Toegang voor de klantreis’ centraal staat. We trainen onder meer de rol die de medewerkers hebben, het formuleren van doelen en invullen van de regievoering.

Heb jij ook langere opleidingstrajecten die structurele inbedding in en verbondenheid met jouw gemeente vergen? De Bender Academie heeft de ervaring en de organisatie hiervan een succes te maken.

Meer informatie?

Heeft jouw gemeente behoefte aan directe ondersteuning op het gebied van een verdiepingsmodule? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.

Contactformulier